Duurzaam beleggen

Het rendement van beleggen. Met het voordeel van duurzaam.

U belegt voor het rendement. Maar u denkt ook aan de toekomst. U wilt tenslotte meer met uw geld bereiken dan alleen rendement. Bijvoorbeeld een mooiere en betere wereld. Heeft u er al eens aan gedacht om duurzaam te gaan beleggen?

Duurzaam beleggen bij de Rabobank

  • u belegt zelf, met advies of u laat onze beleggingsspecialisten voor u beleggen
  • naast een financieel rendement streeft u ook naar een sociaal-maatschappelijk rendement
  • u belegt in de meest duurzame bedrijven in een sector of in specifieke duurzame thema’s

Duurzaam beleggen op de manier die bij u past

Het maakt niet uit wat voor soort belegger u bent: u kunt bij ons altijd duurzaam beleggen. U kiest zelf of u het beheer van uw portefeuille aan onze specialisten wilt overlaten of zelf uw beleggingsbeslissingen maakt.

Welke eisen hanteren we bij duurzame beleggingen?

Duurzame beleggingen moeten voldoen aan strenge eisen. De uitsluitingscriteria voor duurzame beleggingen zijn dan ook strikter dan bij maatschappelijk verantwoord beleggen. Bepaalde sectoren of activiteiten worden zelfs op voorhand uitgesloten.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven binnen de gok- of tabaksindustrie.

Verschil tussen beleggen en duurzaam beleggen

Hieronder ziet u het verschil tussen beleggen, maatschappelijk verantwoord beleggen en duurzaam beleggen.

Het spectrum

Informatie over prestaties van bedrijven

Wij werken intensief samen met Sustainalytics. Dit bedrijf brengt op onafhankelijke wijze de prestaties in kaart van honderden ondernemingen op het vlak van mens, milieu en bestuur. U kunt daarbij denken aan eventuele overtredingen van internationale MVO-normen en over de prestaties op het gebied van duurzaamheid ten opzichte van branchegenoten.

Wij gebruiken deze informatie bij de samenstelling van uw portefeuille. De informatie is in beknopte vorm ook voor u beschikbaar als u zelf belegt. Ook kunt u zien hoe de beleggingsfondsen in ons assortiment voldoen aan onze criteria voor maatschappelijk verantwoord beleggen. Hiermee kunt u zelf een bewuste keuze maken.

Maatwerkoplossingen voor organisaties, instellingen en verenigingen

Met het inzicht in de MVO-prestaties van de bedrijven kunnen wij maatwerk bieden voor speciale wensen van (kerkelijke) instellingen en fondsenwervende organisaties. Ook kijken we graag samen met u hoe uw beleggingen uw persoonlijke waarden of de missie van uw vereniging kunnen ondersteunen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van duurzaam beleggen? Maak dan een afspraak met ons.

Contact

Rabobank