Nog niet overal records op de aandelenbeurs
Terwijl de indices S&P 500 en de AEX de laatste dagen steeds nieuwe recordstanden behalen, staat zo’n 20% van de beursindices nog onder de niveaus van eind 2019.
Voer het e-mailadres in van de persoon met wie je het artikel wilt delen. Het artikel wordt dan verzonden naar de geadresseerde, en een kopie (cc) naar jou.

Terwijl de indices S&P 500 en de AEX de laatste dagen steeds nieuwe recordstanden behalen, staat zo’n 20% van de beursindices nog onder de niveaus van eind 2019. Wanneer er wordt gekeken naar de standen in euro’s, neemt dit (door valutadalingen) toe tot 27%. Daar zitten de weinig aansprekende beurzen van o.a, Egypte, Colombia en Pakistan tussen, maar ook de meer bekende beurzen van Brazilië, Turkije en Thailand. Deze landen hebben het coronavirus en de economische koers nog niet goed onder controle.
Dichter bij huis staan Griekenland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk nog altijd lager dan anderhalf jaar geleden. De sectoren energie, financials, nutsbedrijven en toerisme zorgen voor de Spaanse achterstand. Zo staat International Consolidated Airline Group 57% lager ten opzichte van eind 2019, Telefónica bijna 30%, Melia Hotels 20% en Repsol 16%. Ook op de Britse beurs leveren de energieaandelen BP en Shell fors in. Daarnaast zijn grote industriële bedrijven als Rolls-Royce en Melrose hun beursval in maart vorig jaar nog lang niet te boven. Brexit doet de rest van het werk, waarbij vooral de financiële waarden zijn achtergebleven.

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.