Nee. Apple Pay kost niets extra’s.
Veelgestelde vragen over Apple Pay
Je kunt dus betalen met je iPhone, Apple Wallet of iPad. Maar hoe veilig is Apple Pay? En geldt er eigenlijk een limiet? Deze en vele andere vragen beantwoorden we graag voor je.
Ja, wanneer je eigenaar van de pas en de rekening bent, kun je Apple Pay activeren. Via Zelf Regelen, Apple Pay, zie je welke passen je kunt activeren.
Ja. Er is altijd één pas geselecteerd als standaard pas. Dit is automatisch de eerste betaalpas of creditcard die je toevoegt. Dit kun je wel aanpassen. Ga naar 'Instellingen' op je telefoon of iPad, dan naar 'Wallet en Apple Pay' op en scrol omlaag naar 'Transactievoorkeuren'. Tik op 'Standaardkaart' en kies een nieuwe kaart. Op je iPhone kun je ook de Wallet openen, een kaart ingedrukt houden en deze vervolgens naar de voorkant van uw stapel kaarten slepen. Voor je Apple Watch geldt: open de Apple Watch-app op de iPhone. Tik op het tabblad 'Mijn Watch', tik op 'Wallet en Apple Pay' > 'Standaardkaart' en kies een nieuwe kaart.
Als je naar Zelf Regelen en dan Apple Pay gaat, zie je welke betaalpassen of creditcard je kunt koppelen. Hier staat ook de betaalpas van je gezamenlijke rekening tussen.
Voor het activeren van Apple Pay via de Bankieren App is een internetverbinding nodig. Als je een betaling wilt doen met Apple Pay bij een betaalautomaat, dan is daar geen internetverbinding nodig.
Nee, Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode. Dit gebeurt dus op basis van jouw unieke fysieke kenmerken of kennis van je toegangscode van je Apple toestel.
Ja. Wanneer je Apple Pay wilt blokkeren dan kan je deze verwijderen uit de Apple Wallet.
Nee. Je activeert Apple Pay in de Rabo Bankieren App. Dan komt je digitale betaalpas of creditcard van de Rabobank in de Wallet van Apple. Dit zorgt ervoor dat je kunt betalen.
Overal waar je contactloos kunt betalen, kun je ook betalen met Apple Pay. Er zijn steeds meer bedrijven, webshops en apps waar je online kunt afrekenen met Apple Pay. Dit kun je herkennen aan het logo van Apple.
Hieronder zie je de lijst met devices voor wie Apple Pay geschikt is.
Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode. Dit gebeurt dus op basis van jouw unieke fysieke kenmerken of kennis van je toegangscode van je Apple toestel. Bij ieder vermoeden van fraude, misbruik van Apple Pay of verlies of diefstal van je Apple device, blokkeer je je digitale betaalpas of creditcard. Via de iCloud – Find my iPhone of www.appleid.com haal je de Rabo-betaalpas of creditcard uit de Wallet.
Bij betalen met Apple Pay gelden andere limieten dan bij contactloos betalen met je betaalpas of creditcard. Voor Apple Pay gelden dezelfde limieten als met je betaalpas of creditcard.
Ja, dat kan. Zorg er wel voor dat je hebt ingesteld dat je met je betaalpas of creditcard kunt betalen buiten Europa. Dit regel je in de Rabo App.
Zorg ervoor dat je de voorkant van je Apple Watch/ iPhone dicht tegen de betaalautomaat houdt. Controleer ook of de betaalautomaat geschikt is voor contactloos betalen.
Betalen met Apple Pay werkt via de NFC-technologie (Near Field Communication). NFC is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van enkele centimeters. Het is dus een draadloos communicatiemiddel. De chip (met daaromheen een antenne) in het Apple device communiceert met een ander NFC-apparaat.
Elke betaling moet je met Face ID of Touch ID, of de toegangscode voor je Apple toestel bevestigen. Hierdoor is het dus niet mogelijk voor anderen om je iPhone of iPad voor betalingen te gebruiken. Via de iCloud – Find my iPhone of je Apple ID haal je de Rabo-betaalpas of creditcard uit de Wallet. Lukt dat niet neem dan contact met ons op.
Zodra je Apple Watch geen hartslag meer registreert, wordt bij iedere betaling een pincode gevraagd. Hierdoor is het dus niet mogelijk voor anderen om je smartwatch voor betalingen te gebruiken.
Maar om er zeker van te zijn dat iemand anders niet met je Apple Watch kan betalen is het slim om zo snel mogelijk je digitale betaalpas of creditcard op je Apple Watch te blokkeren. Via de iCloud – Find my iPhone of je Apple ID haal je de Rabo-betaalpas uit de Wallet. Lukt dat niet neem dan contact met ons op.
Wil je Apple Pay tijdelijk niet meer gebruiken omdat je bijvoorbeeld je telefoon wilt uitlenen aan iemand anders? Of helemaal niet meer omdat je het Apple device niet meer gebruikt of gaat verkopen? Verwijder dan je betaalpas of creditcard van Rabobank uit je Apple Wallet. Heb je ingesteld dat je met Apple Pay kunt betalen op meerdere Apple devices? En wil je op elk device stoppen? Verwijder dan je betaalpas of creditcard van Rabobank uit de Apple Wallet op ieder Apple device.
Alle transacties blijven tussen jou, de winkelier en de Rabobank. Apple heeft geen inzicht in je transacties. Een gedeelte van je kaartnummer wordt wel bewaard (bijvoorbeeld de laatste cijfers van je IBAN), om je kaart te herkennen als je Apple Pay op meerdere devices gaat toepassen. Ze worden gekoppeld aan je Apple ID.