Vrouw betaalt contactloos in koffiezaak

Contactloos betalen bij Rabobank

Contactloos betalen is snel, makkelijk en veilig. Je hoeft bijna nooit een pincode in te voeren of een pas in een pinapparaat te steken. De betaalpassen en creditcards van Rabobank zijn standaard uitgerust met de mogelijkheid om contactloos te betalen. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere contactloze betaalopties zoals Apple Pay en Google Pay. Bekijk hier je opties om te betalen op de manier die jij wilt.

Wist je dat...

Wist je dat in juli 2021 86% van alle pinbetalingen contactloos waren? - Betaalvereniging Nederland (Augustus 2021)

Ontdek meer over contactloos betalen

Bij Rabobank kan je zelf kiezen hoe je betaalt, daarom bieden wij meerdere manieren om contactloos te betalen. Lees hier meer over wat andere lezen over contactloos betalen.

Hoe werkt contactloos betalen?

Contactloos betalen werkt op basis van NFC (Near Field Communication). Door deze technologie kan je betaalmiddel communiceren met de betaalautomaat. Dit kan op meerdere manieren, maar in de basis werkt het zo:

Telefoon met Rabo Betaalverzoek

Contactloos betalen activeren

Contactloos betalen met je betaalpas of creditcard van Rabobank staat automatisch aan nadat je je betaalpas een eerste keer gebruikt hebt mét pincode. Andere contactloze betaalopties, zoals Apple Pay, moet je eerst activeren.

Contactloos betalen

Klaar om te betalen?

Houd je betaalpas, creditcard, smartphone of smartwatch in een straal van 10 centimeter van de betaalautomaat.

Je vraagt je zakelijke rekening aan

Heb je meerdere contactloze passen?

Dan kunnen deze elkaar verstoren. Hou daarom alleen de betaalpas, de creditcard of het device waarmee je wilt betalen bij de kaartlezer. Zit je pas of je mobiel in je tas, dan is contact maken niet mogelijk.

Snippet Online bankzaken regelen

Betaling gelukt!

Je ziet een bevestiging op de betaalautomaat als de betaling is voltooid.

Contactloos betalen logo

Waar kan ik contactloos betalen?

Je kunt tegenwoordig op de meeste plekken contactloos betalen. Ook in het buitenland kun je contactloos betalen als de betaalautomaat daarvoor geschikt is. Je herkent de mogelijkheid om contactloos te betalen aan het volgende logo.

Is contactloos betalen veilig?

Door de verschillende eigenschappen van NFC is contactloos betalen veilig. Een extra voordeel van contactloos betalen zonder pincode is dat niemand je code af kan kijken. Natuurlijk blijft het altijd verstandig om op te letten als je iets afrekent. Sommige contactloos betalen opties zoals Apple Pay hebben een extra beveiliging vanwege de biometrische sensoren (Touch ID & Face ID). Daarnaast zijn voor jouw eigen veiligheid bij je betaalpas en creditcard limieten ingesteld. Schade bij diefstal of verlies blijft zo beperkt. Ben je je betaalpas kwijt of vermoed je dat iemand je gegevens gestolen heeft? Onderneem dan gelijk actie en blokkeer je betaalpas, dat kan ook tijdelijk.

Contactloos betalen uitzetten?

Geen behoefte aan contactloos betalen? Geen probleem, je zet het gewoon uit via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. En als je je bedenkt, dan zet je contactloos betalen weer aan.

Nog geen betaalrekening bij de Rabobank?

Bij Rabobank heb je een ruime keuze uit betaalpakketten. Alle betaalrekeningen zijn eenvoudig en snel online aan te vragen of te wijzigen. Maak gebruik van de gratis Overstapservice als je wilt overstappen naar Rabobank.