Vrouw betaalt met smartwatch in een sportbar

Contactloos betalen met je smartwatch

Contactloos betalen is makkelijk, veilig en snel. Een smartwatch is een van de manieren om contactloos betalen. Koppel je smartwatch aan je betaalrekening bij Rabobank en je betaalt contactloos met je horloge. Dit kan met een smartwatch van Apple, Garmin en Fitbit. Lees hier meer over hoe dit werkt.

Hoe werkt betalen met je smartwatch?

Betalen met je smartwatch

Apple Watch (Apple Pay)

Overal waar je contactloos kunt betalen met je betaalpas of creditcard, kun je ook betalen met Apple Pay op je Apple Watch. Je activeert Apple Pay in de Rabo App. Hier zet je je digitale betaalpas van de Rabobank in de Apple Wallet. Daarna ben je klaar om te betalen met je Apple Watch.

Lees hier meer over Apple Pay & het activeren op je Apple Watch

Zo voeg je een digitale betaalpas toe aan je smartwatch

Hoe voeg je een digitale betaalpas toe aan je smartwatch?

Betaal zoals jij dat wilt: alles over contactloos betalen

Naast betalen met je smartwatch zijn er andere opties om contactloos te betalen, zoals Apple Pay en de Rabo Wallet. Betaal op de manier die jij wilt.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik betalen met mijn smartwatch?

Je kunt met je smartwatch wereldwijd betalen waar de betaalterminal Maestro accepteert en je het contactloos-betalen logo ziet.

Geldt er een limiet voor betalen met mijn smartwatch?

Bij betalen met je smartwatch gelden andere limieten dan bij contactloos betalen met je bankpas. Iedere betaling, ongeacht de hoogte van het bedrag, telt mee voor je gewone limiet die hoort bij betalingen met je betaalpas.

Wat kost betalen met mijn smartwatch?

Er zijn geen extra kosten verbonden aan betalen met je smartwatch. Ook de Rabo App die je nodig hebt kost je niets extra’s.

Mijn betaling lukt niet. Hoe komt dit?

Zorg er steeds voor dat je de voorkant van je smartwatch dicht tegen de betaalautomaat houdt en check op de betaalautomaat geschikt is voor contactloos betalen.

Ik krijg de melding ‘pas geweigerd’

Als je de melding krijgt ‘pas geweigerd’ dan kan dit komen doordat je mobiele telefoonnummer niet bekend is bij ons. Controleer of je het juiste telefoonnummer gebruikt. Je kunt dit aanpassen in de Rabo App bij je profiel.

Met welke technologie werkt betalen met smartwatch?

Betalen met een smartwatch werkt via de NFC-technologie (Near Field Communication). NFC is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van enkele centimeters. Het is dus een draadloos communicatiemiddel. De chip (met daaromheen een antenne) in de smartwatch communiceert met een ander NFC-apparaat.

Wat als mijn smartwatch verloren of gestolen is?

Zodra je smartwatch geen hartslag meer registreert, zal deze vaak je pincode vragen bij een betaling. Hierdoor is het vaak niet mogelijk voor anderen om je smartwatch voor betalingen te gebruiken. Maar om er zeker van te zijn dat iemand anders niet met je horloge kan betalen is het slim om zo snel mogelijk je digitale betaalpas op je smartwatch te blokkeren. Dit kan via de app van de smartwatch. In de toekomst kun je dit ook via de Rabo App doen.

Voor wie is betalen met smartwatch beschikbaar?

Alle (particuliere) klanten met een Rabobank betaalpas en Rabo App of Rabobank Online kunnen gebruik maken van contactloos betalen.

Voorwaarden contactloos betalen met smartwatch

Voordat je gaat betalen met smartwatches, is het verstandig om je vooraf goed te informeren. Lees de voorwaarden goed door.

Bijzondere voorwaarden Rabo NFC-Betalen 2018 (PDF)Voorwaarden voor particulier betalingsverkeer en online diensten van de Rabobank 2021 (PDF)