Rabobank

Contactloos betalen met Google Pay

Met Google Pay betaal je snel, eenvoudig en contactloos met je Android telefoon of Wear OS Smartwatch. Je ontgrendelt eerst je telefoon zoals je gewend bent met bijvoorbeeld je vingerafdruk. Op je smartwatch open je de Google Wallet app. Zo heb je in veel gevallen geen betaalpas meer nodig.

Hoe werkt Google Pay?

Op alle plekken waar je contactloos kunt betalen kun je gebruik maken van Google Pay. Hiervoor moet je wel eerst Google Pay instellen op je telefoon via de Rabo app (Let op: je kunt Google Pay alleen instellen via de Rabo app). Tijdens het instellen kies je eenvoudig welke betaalpas(sen) je wilt gebruiken hiervoor. Je ontvangt na het instellen een bevestiging via sms als het gelukt is. Na ontvangst van de sms ben je klaar om met Google Pay te betalen.

Zo betaal je met Google Pay

Hand houden smartphone vast

Stap 1

Je ontgrendelt eerst de telefoon zoals je dit gewend bent. Op je smartwatch open je de Google Wallet app.

Contactloos betalen via de app

Stap 2

Houd je Android telefoon of Wear OS Smartwatch in een straal van 10 centimeter van de betaalautomaat. Je kunt hier ook eerst kiezen voor een andere betaalpas indien je meerdere hebt geactiveerd.

Smartphone met een vinkje

Stap 3

Wanneer de betaling geslaagd is zie je een bevestiging op de betaalautomaat en je telefoon of smartwatch.

Zo gebruik je Google Pay

Om het nog duidelijker te maken hoe je Google Pay activeert en gebruikt leggen wij dit graag uit aan de hand van deze videos. Kies hieronder voor activeren of betalen om de videos te zien

Hoe activeer je Google Pay op een Android telefoon?

In deze video laten we zien hoe eenvoudig Google Pay activeert voor je telefoon in de Rabo app.

Activeren
Betalen

Hoe activeer je Google Pay op een smartwatch?

Welke gegevens deelt Rabobank met Google en wat kan Google hiermee?

Wanneer je Google Pay wilt activeren via de Rabo App gebruikt Rabobank je persoonsgegevens. Op het verwerken van deze gegevens is het privacystatement van Rabobank van toepassing. De persoonsgegevens die wij delen met Google om Google Pay te activeren zijn je naam, je telefoonnummer en je adres (straat en huisnummer, postcode, woonplaats en land). Google controleert of deze gegevens overeenkomen met je Google-account om fraude te voorkomen. Een Google-account is vereist voor activatie van Google Pay en maak je zelf aan bij Google.

Google is zelf verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens door Google. De privacyverklaring van Google is hierop van toepassing. Deze vind je op policies.google.com/privacy. Ook kun je je privacyvoorkeuren voor Google Pay bekijken en wijzigen via myaccount.google.com/data-and-personalization.

In de Google Wallet app worden alleen de laatste tien transacties getoond die je met Google Pay hebt gedaan. Zo heb je zelf ook een handig overzicht van je Google Pay betalingen. Google heeft alleen toegang tot de transacties die jij met Google Pay hebt gedaan. Google kan deze informatie gebruiken voor andere doeleinden en delen met derden. Google is hier zelf verantwoordelijk voor. Mocht je deze data niet met Google willen delen kun je altijd kiezen voor een van de alternatieven: Contactloos betalen met betaalpas of smartphone.

Veelgestelde vragen over Google Pay

Klaar om Google Pay te proberen?