Aan de slag met Google Pay

Vind jij contactloos betalen ook zo handig? En heb je een Android toestel of Wear OS smartwatch? Download dan de Google Wallet en betaal veilig met Google Pay. Dat kan overal waar je normaal contactloos betaalt met je betaalpas.

Zo activeer je Google Pay

Controleer of je telefoon Android-versie 8.0 of hoger heeft. Download dan de Google Wallet. Daarna kun je Google Pay activeren in de Rabo App. Volg hiervoor de stappen.

1
Inloggen

Open je Rabo App of klik direct op onderstaande oranje button op je mobiele telefoon

2
Ga naar 'Instellingen'
3
Kies 'Betaalpassen en creditcards'
4
Klik op 'Koppelingen met je pas'
5
Selecteer je betaalpas of creditcard
6
Klik op 'Voeg toe aan Google Wallet'
7
Lees en accepteer de voorwaarden
8
Ontdek betalen met Google Pay

Je kunt vanaf nu betalen met Google Pay op je telefoon

Je betaalpas toevoegen aan Google Pay op je smartwatch

Je hebt een horloge met Wear OS 2 of hoger nodig. Download eerst de Google Wallet op je horloge en volg daarna de stappen.

1
Inloggen

Open de Google Wallet op je horloge

2
Kies voor 'Aan de slag'
3
Stel schermvergrendeling in

Heb je dit al eerder gedaan? Dan hoef je dit niet meer te doen

4
Volg de instructies om een betaalpas toe te voegen aan je smartwatch

Je kaartnummer vind je door de Rabo App te openen en naar 'Instellingen' te gaan. Bij 'Betaalpassen en creditcards' ga je naar 'Betaalpassen' en selecteer je de juiste betaalpas. Daarna kun je het 19-cijferige kaartnummer handmatig overnemen.

5
Vul de bevestigingscode in
6
Ontdek betalen met Google Pay

Je kunt vanaf nu betalen met Google Pay op je Wear OS-smartwatch

Veilig betalen met Google Pay

Betalen met Google Pay op je telefoon of horloge is een veilige manier van betalen. Je kunt alleen met Google Pay via je smartwatch betalen als je het horloge om je pols hebt. Draag je het horloge niet? Dan lukt het ook niet om een betaling te doen. Bovendien moet je het scherm van je smartwatch eerst ontgrendelen voordat je kunt betalen. Voor betalen met Google Pay op je mobiele telefoon geldt ook dat je voor betalingen eerst je toestel moet ontgrendelen.

Geldmaat maakt het op steeds meer locaties mogelijk om contactloos geld op te nemen. Je houdt hiervoor je betaalpas of mobiele telefoon tegen de speciale NFC-lezer van de automaat en voert de pincode van je betaalpas in.

Google Pay verwijderen

Vermoed je fraude of misbruik met Google Pay? Of is je mobiele telefoon of smartwatch gestolen? Neem dan direct maatregelen. Heb je nog toegang tot de Rabo App? Verwijder dan zelf Google Pay van je apparaten via de Rabo App. Volg de stappen om dit te regelen. Deze stappen doorloop je ook als je Google Pay wilt verwijderen om een andere reden.

1
Inloggen

Log in in de Rabo App

2
Ga naar 'Instellingen'
3
Kies 'Betaalpassen en creditcards'
4
Klik op 'Koppelingen met je pas'
5
Selecteer je betaalpas of creditcard
6
Kies 'Google Pay'
7
Verwijder de apparaten waarop je Google Pay niet meer wil gebruiken

Hiermee verwijder je de gekoppelde betaalpas ook uit je Google Wallet. Heb je een vermoeden van misbruik of lukt het niet om Google Pay te verwijderen? Neem dan direct contact met ons op.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?