Besturingssystemen en browsers

Als je gebruik wilt maken van internetbankieren of andere mogelijkheden op onze website, bekijk dan eerst welke besturingssystemen en browsers wij ondersteunen. Zo weet je zeker dat je optimaal gebruik kunt maken van onze online diensten en informatie.

Deze browsers en besturingssystemen kun je gebruiken

Ondersteunde browsers

De pagina's van Rabobank zijn ontwikkeld met moderne internettechnologie en werken het beste met de volgende browsers:

    Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Apple Safari

Microsoft Internet Explorer 11 (E11) ondersteunen we niet meer. Deze browser is niet veilig genoeg.

Het gebeurt vaak dat browsers worden aangepast door plug-ins of extensies. In de meeste gevallen blijft Rabobank.nl normaal werken. Soms komt het voor dat de plug-in of extensie de functionaliteit van de site raakt, waardoor deze niet meer (goed) werkt. Zorg daarom dat je de nieuwste versie van je browser gebruikt. We ondersteunen voor de meeste browsers de laatste 2 of 3 versies.

Ondersteunde besturingssystemen

Deze besturingssystemen ondersteunen we voor desktop en laptop:

    Microsoft Windows 10 Apple macOS 11 (Big Sur) of hoger Linux Ubuntu LTS versies

Deze besturingssytemen ondersteunen we voor de smartphone of tablet:

    Apple iOS 15 en hoger - dit komt neer op de iPhone SE en nieuwere modellen Android - vanaf 10 en hoger iPadOS - vanaf iPadOS 15

Alternatieve besturingssystemen en browsers

Een aantal oudere of alternatieve besturingssystemen en browsers geven de pagina's minder goed weer en kunnen minder veilig zijn. Ook werken sommige functionaliteiten niet bij deze besturingssystemen en browsers. Gebruik daarom een combinatie van de eerder genoemde browsers en besturingssystemen.

Houd je browser en besturingssysteem up-to-date

Browsers worden vaak aangepast met meer en betere beveiligingstechnieken. Controleer daarom regelmatig of je de nieuwste versie van uw browser gebruikt. Raadpleeg de helpfunctie van je browser om de versie te controleren. Download en installeer de nieuwste browserversie. Dit kan via:

    http://europe.mozilla.org/nl/ www.microsoft.com/ie www.google.nl/chrome www.apple.com/nl/safari/

Zorg er ook voor dat het besturingssysteem dat je gebruikt, de laatste updates heeft gehad. Microsoft geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om Windows (automatisch) up-to-date te houden via http://windowsupdate.microsoft.com. Voor de updates bij Apple kijk je op www.apple.com.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?