Betaalpas Rabobank

We kennen hem al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw: de betaalpas. Ondanks dat we tegenwoordig ook kunnen betalen met onder andere onze mobiel en horloge blijft de betaalpas nog steeds een veelgebruikte manier om te betalen.

De voordelen in het kort:

Kosteloos bij elk betaalpakket Inclusief contactloos betalen Wijzig zelf je paslimiet Ook geldig buiten Europa

Betaalpas van Rabobank

Onze betaalpassen hebben een nieuw uiterlijk

Zo ziet de nieuwe betaalpas eruit. De nieuwe pas werkt functioneel precies hetzelfde als de oude pas, maar heeft een nieuw en fris uiterlijk. Lees meer over de nieuwe betaalpassen.

Zo werkt contactloos betalen

Contactloos betalen is gemakkelijk en snel. Voor betalingen tot €50 heb je zelfs geen pincode nodig. je gebruikt het als volgt:

  1. Houd de betaalpas tegen de betaalautomaat aan
  2. Soms is dat aan de zijkant of aan de bovenkant, dat verschilt per automaat
  3. Daarna leest betaalautomaat de chip van je betaalpas voor alle gegevens die nodig zijn voor de betaling
  4. Wij controleren de gegevens en vervolgens verschijnt de melding op het scherm van de betaalautomaat dat je het bedrag hebt betaald

Ook in het buitenland

Ook in het buitenland kun je contactloos met je betaalpas betalen. Houd er wel rekening mee de limiet voor een contactloze betaling per land kan afwijken. Check dit dus altijd voor je op reis gaat. Betaal je in vreemde valuta? Dan wordt hiervoor automatisch de tegenwaarde in euro’s berekend.

Ook handig: Dip & Go

Met Dip & Go kun je betalen zonder pincode bij parkeren en tolwegen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je betaalpas in de automaat steken en op OK drukken. Dip & Go komt standaard op iedere betaalpas.

Ken je retourpinnen al?

Ken je dat? Je hebt iets gekocht in de winkel en je moet het helaas terugbrengen. Maar terwijl je in eerste instantie hebt gepind, krijg je nu het geld contant terug. Hier zit je niet altijd op te wachten. Daarom kun je met iedere Rabo betaalpas retourpinnen. Je krijgt dan je geld teruggestort op je betaalrekening. Het geld staat de volgende dag weer op je rekening.

Veelgestelde vragen over de betaalpas

Voorwaarden

De betaalpas is een standaard onderdeel van onze betaalpakketten. Bekijk altijd eerst de voorwaarden voordat je een product bij ons afsluit.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer