Rabobank

Jouw Maestro betaalpas

Misschien heb je het al gezien: de vernieuwde betaalpassen. De betaalpas werkt functioneel precies hetzelfde als de oude pas, maar heeft een nieuw en fris uiterlijk. Je krijgt je nieuwe betaalpas vanzelf in huis als je betaalpas de vervaldatum bereikt. Je hoeft hier niets voor te doen.

Onze betaalpassen hebben een nieuw uiterlijk

Wat werkt hetzelfde?

Alles! Je kunt je betaalpas op de manier gebruiken zoals je gewend bent. Je kunt, net als met de huidige betaalpas, contactloos betalen, Apple Pay activeren, je pas (tijdelijk) blokkeren, je limiet wijzigen enzovoorts. Ook aan het gebruik van de Rabo App en Rabo Online Bankieren is niets veranderd.

Veiligheid

Zowel de oude als de nieuwe betaalpas zijn veilig. Houd je wel altijd aan de veiligheidsregels. Criminelen gebruiken steeds creatievere manieren om je gegevens te achterhalen. Het aantal fraudegevallen loopt helaas ook enorm op. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als je een valse sms, e-mail, WhatsApp of nep-telefoontje krijgt dat je niet vertrouwt. Op onze website kun je alles lezen over deze verschillende vormen van fraude en kun je ook lezen waaraan je een vals bericht kunt herkennen.

Maestro betaalpas particulier

Nieuw uiterlijk

Kleurgebruik op de betaalpas

De gekleurde lijnen op de voorkant geven aan welke pas je in je handen hebt. Handig als je meerdere betaalpassen hebt. De lijnen zijn voelbaar en daardoor ook te herkennen zonder te kijken.

De kleuren zijn als volgt verdeeld:

    Lichtblauwe lijn: een betaalpas die hoort bij een betaalrekening die alleen op jouw naam staat. Oranje lijn: een betaalpas die hoort bij een gezamelijke rekening. Jij en de mede-rekeninghouder ontvangen beide deze betaalpas met oranje lijnen Donkerblauwe lijn: een betaalpas die hoort bij een zakelijke rekening
Illustratie wereldbol

Onze inzet voor een duurzamere wereld

Samen werken aan een betere wereld voor mens en milieu. Dat vinden wij bij Rabobank belangrijk. Daarom zijn er in het gehele productie- en uitgifteproces van de nieuwe betaalpassen duurzamere keuzes gemaakt. Het grootste verschil is dat er gebruik is gemaakt van gerecycled pvc. De betaalpassen zijn voorzien van een duurzaamheidskeurmerk van Mastercard.

Wanneer je jouw pas thuis ontvangt krijg je hierbij ook een brief. Deze brief is gemaakt van gerecycled papier en deze is minder zwaar. Hiermee is de ecologische voetafdruk kleiner dan bij de oude betaalpassen.

Meer lezen over de betaalpas van Rabobank

Veelgestelde vragen over de betaalpas