Nieuwe zakelijke betaalpassen

Onze betaalpassen hebben een nieuw uiterlijk

Misschien heb je het al gezien: onze betaalpassen en Online key hebben een nieuw uiterlijk. Je vindt jouw gegevens op de achterkant. Zo is het minder waarschijnlijk dat andere mensen deze gegevens kunnen zien bij een betaling in een winkel. Dankzij de voelbare lijnen en verschillende kleuren houd je je passen makkelijk uit elkaar. En de passen zijn duurzamer, want ze worden gemaakt van gerecycled plastic. Dat is goed voor jou & goed voor de wereld om je heen. De nieuwe betaalpas werkt functioneel precies hetzelfde als de huidige pas. Je krijgt deze vanzelf in huis als je huidige betaalpas de vervaldatum bereikt. Je hoeft hier niets voor te doen.

Wat werkt hetzelfde?

Alles! Je kunt je betaalpas en Online key op de manier gebruiken zoals je gewend bent. Je kunt net als met de huidige betaalpas contactloos betalen, Apple Pay activeren, je pas (tijdelijk) blokkeren, je limiet wijzigen, enzovoorts. Ook aan het gebruik van de Rabo App, Rabo Online Bankieren en Rabo Business Banking Pro is niets veranderd. Daarnaast blijft de betaalpas een Maestro betaalpas.

Nieuwe zakelijke betaalpassen

Kleurgebruik

De kleuren op de voorkant geven aan welk pasje je in je handen hebt, handig als je meerdere betaalpassen hebt. De betaalpas met donkerblauwe lijn is de betaalpas die hoort bij een zakelijke betaalrekening. De Online key heeft een gele lijn. De lijnen op de kaart zijn voelbaar en daardoor ook te herkennen zonder te kijken.

Veiligheid betaalpas

Zowel de oude als de nieuwe betaalpas zijn veilig. Houd je wel altijd aan de veiligheidsregels. Criminelen gebruiken steeds creatievere manieren om je gegevens te achterhalen. Het aantal fraudegevallen loopt helaas ook enorm op. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als je een valse sms, e-mail, WhatsApp of nep-telefoontje krijgt dat je niet vertrouwt. Op onze website kun je alles lezen over deze verschillende vormen van fraude en kun je ook lezen waaraan je een vals bericht kunt herkennen.

Onze inzet voor een duurzamere wereld

Samen werken aan een betere wereld voor mens en milieu. Dat vinden wij als Rabobank belangrijk, ook als het om betalen gaat. Daarom zijn in het gehele productie- en uitgifteproces van de nieuwe betaalpassen duurzamere keuzes gemaakt. Het grootste verschil is dat er gebruik is gemaakt van gerecycled pvc. De betaalpassen zijn voorzien van een duurzaamheidskeurmerk van Mastercard. Krijg je de pas thuis? De bijbehorende brief is gemaakt van gerecycled papier en deze is minder zwaar. Hiermee is de ecologische voetafdruk kleiner dan met de oude betaalpassen.

Veelgestelde vragen over de nieuwe betaalpas

Hulp bij zelf betalingen doen