Betaalpas gebruiken in het buitenland

Met de betaalpas van Rabobank kun je bijna overal ter wereld betalen en contant geld opnemen in vreemde valuta. Lees hier wat je moet weten over het gebruik van je betaalpas in het buitenland.

Gebruik betaalpas buiten Europa instellen

Je betaalpas van Rabobank staat standaard ingesteld voor gebruik in Europa. Ga je naar een land buiten Europa? Stel dan je betaalpas in voor gebruik buiten Europa. Dat doe je het snelst in de Rabo App of internetbankieren. Je kiest per betaalpas of je de pas buiten Europa wilt gebruiken. Je zet het gebruik buiten Europa zelf weer uit, of je kiest ervoor een periode in te stellen.

Problemen met contant geld opnemen in het buitenland

Soms wordt je betaalpas in het buitenland geweigerd. Dat is natuurlijk erg vervelend. De meest voorkomende problemen en de alternatieven voor contant geld opnemen met je betaalpas het buitenland hebben we hieronder voor je verzameld. Controleer voor vertrek of je misschien te maken krijgt met deze beperkingen. Rabobank ontvangt de informatie van MasterCard en kan niet garanderen dat het overzicht voor 100% actueel is.

Tips bij betalen in het buitenland

In het buitenland kun je vaak je betaalpas gebruiken, maar niet overal. Neem daarom altijd een tweede betaalmiddel mee, bijvoorbeeld contant geld of een creditcard. Ga je samen op pad? Laat de ander ook één of meerdere betaalpassen en een creditcard meenemen. Geef je betaalpas of creditcard niet af als je ermee betaalt. In een land zonder euro kun je bij een betaalautomaat kiezen voor betalen in euro's of betalen in de munteenheid van het land waar je bent. Betalen in vreemde valuta is vaak goedkoper dan in euro's. Betalen in vreemde valuta in het buitenland is meestal goedkoper dan het vooraf bestellen van vreemde valuta in Nederland.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer