Creditcard in het buitenland

Vakantieplannen? Of reis je voor andere redenen naar het buitenland? Een creditcard van Rabobank is een handig betaalmiddel in het buitenland, ter plaatse of online. Waarom? Dat leggen we je uit.

Creditcard wereldwijd geaccepteerd

Een creditcard is in het buitenland een vaker geaccepteerd betaalmiddel dan een betaalpas. Je kunt hem over de hele wereld gebruiken. Wil je een auto huren op je vakantieadres? Of een leuk schilderij op een Amerikaanse online veiling kopen? Houd dan je RaboCard of Rabo GoldCard bij de hand.

Kosten van betalen en contant geld opnemen in binnen- en buitenland


Eurolanden

Contant geld opnemenGeld betalen
BetaalpasGeen extra kostenGeen extra kosten
Creditcard€ 4,50 per opnameGeen extra kosten


Niet-eurolanden

Contant geld opnemenGeld betalen
Betaalpas€ 3,50 + 1,4% koersopslag (bij DirectPakket, BasisPakket en StudentenPakket)1,4% koersopslag
Betaalpas€ 2,00 + 1,4% koersopslag (bij JongerenRekening)1,4% koersopslag
Betaalpas€ 0,00 + 1,4% koersopslag (TotaalPakket en RiantPakket)1,4% koersopslag
Creditcard€ 4,50 + 2% koersopslag2% koersopslag

Daarnaast brengen sommige buitenlandse geldautomaten geld in rekening voor het gebruik van hun geldautomaat. Als je geld opneemt, zie je dat op het scherm staan.

Tarieven en limieten van jouw creditcard

Wil je meer weten over de tarieven en limieten van jouw creditcard of betaalpas? Op onderstaande pagina vind je deze informatie over al onze betaalpakketten.

Betalen met creditcard in het buitenland

Je toegangskaartje voor het Louvre of de gids van die geweldige excursie betalen? Als je met de creditcard in een land met euro betaalt, kost het, net als met je betaalpas, niets extra.

Betalen buiten de eurolanden

Als je met je creditcard in een vreemde valuta betaalt, betaal je 2% extra voor koersopslag. Dit zijn kosten die je betaalt voor het omwisselen van de ene muntsoort naar de andere. Die 2% wordt berekend over het aankoopbedrag. Bij de betaalpas is de koersopslag 1,4%. Betaal dus alleen met je creditcard als je geen betaalpas bij de hand hebt, of als het niet mogelijk is hiermee te betalen.

Reservering betaling in het buitenland

Bedrijven reserveren vaak een bedrag op je creditcard, bijvoorbeeld bij het huren van een auto of voor een hotelovernachting. Deze reservering kan niet gemaakt worden op je betaalpas.

Limieten geld betalen in het buitenland

In het buitenland gelden dezelfde limieten voor je creditcard als in Nederland.

Geld opnemen met creditcard in het buitenland

Euro’s opnemen met je creditcard kost overal - binnen en buiten Europa - € 4,50. Ook in Nederland. Het is dan slimmer om je betaalpas te gebruiken, omdat je dan geen extra kosten betaalt.

Contant geld opnemen in vreemde valuta

Buiten landen met de euro kost het € 4,50 als je geld opneemt met je creditcard. Daar komt nog 2% koersopslag bovenop. Dit zijn kosten die je betaalt voor het omwisselen van de ene muntsoort naar de andere. Die 2% wordt berekend over het aankoopbedrag. Neem je met je betaalpas contant geld op? Dan kost je dit met een Direct- , Basis- of StudentenPakket € 3,50. Met een JongerenRekening betaal je € 2,00. En heb je een Totaal- of RiantPakket? Dan kost het je niets.

In alle gevallen betaal je wel nog 1,4% koersopslag bovenop de kosten van het contant geld opnemen. Geld opnemen met de betaalpas is dus voordeliger dan met de creditcard. Naast deze kosten brengen sommige buitenlandse geldautomaten geld in rekening voor het gebruik van de geldautomaat. Deze kosten zie je op het scherm van de geldautomaat als je geld opneemt.

Limiet contant geld opnemen in het buitenland

Houd er rekening mee dat je maximaal € 750 per dag kunt opnemen met je RaboCard of Rabo GoldCard. Sommige buitenlandse banken hebben een lagere limiet voor de geldautomaat ingesteld. Aan de balie van een bank in binnen- en buitenland kan je - mits de bank deze service nog via de balie biedt – maximaal € 1.000 contant opnemen.

Slim met je creditcard omgaan in het buitenland

Om zo slim mogelijk met je creditcard om te gaan in het buitenland, geven wij je een aantal tips.

1. Activeer je creditcard in Nederland

Als je een nieuwe creditcard hebt en hem voor het eerst gebruikt in het buitenland, wil je natuurlijk wel dat hij werkt. Activeer hem daarom eerst in Nederland.

2. Kies voor de lokale munteenheid

Als je contant geld opneemt in vreemde valuta (andere muntsoort dan euro), kun je kiezen tussen de lokale munteenheid of euro’s. Kies in dat geval voor de lokale munteenheid ('withdrawal without conversion'). Dit is goedkoper, omdat Rabobank dan de wisselkoers bepaalt in plaats van de bank waarbij je pint.

3. Betaal met je creditcard

Twijfel je tussen contant geld opnemen bij een geldautomaat of betalen met je creditcard in de winkel? Je kunt dan beter betalen met je creditcard. Hiermee bespaar je opnamekosten met de creditcard.

4. Download de Rabo App

Met de Rabo App op je telefoon heb je ook in het buitenland inzicht in je uitgaven. Ga naar 'Overzicht' en klik op je creditcard. Daar vind je de tijdlijn met al je transacties, ook de meest actuele. En als je extra bestedingsruimte nodig hebt, regel je dat direct zelf.

Creditcard kwijt, gestolen of kapot

Ben je in het buitenland je creditcard kwijtgeraakt? Of is hij beschadigd of zelfs gestolen? Blokkeer je creditcard via de Rabo App of bel de Alarmlijn: 24/7 direct hulp op +31 88 722 66 00. Wij blokkeren dan je creditcard. Als je ook geen betaalpas meer hebt, kunnen wij je mogelijk aan contant geld helpen. Doe bij diefstal ook aangifte bij de lokale politie.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?