Extra bestedingsruimte of eerder aflossen op je creditcard

Als je nu iets koopt met je RaboCard of Rabo GoldCard, ontvangt de verkoper direct een betaalbevestiging. Jij betaalt het bedrag later pas aan ons. Je kunt dus gerust die dure aankoop doen bij je favoriete webwinkel. Ook als je pas genoeg geld hebt op het moment dat we je creditcarduitgaven afschrijven. We leggen je uit hoe dit werkt.

Maandelijks betalen

We schrijven je creditcardtransacties elke maand af van je betaalrekening. Dit doen we tegen het eind van de maand, dus rond de tijd dat de meeste mensen salaris krijgen. Je kunt zelf al eerder aflossen door een bedrag van je betaalrekening over te boeken naar je creditcard. Zo voorkom of beperk je de reguliere afschrijving.

Afschrijving bij onvoldoende saldo

We schrijven je betalingen ook af als je onvoldoende saldo hebt. Heb je een betaalrekening zonder de mogelijkheid om rood te staan? Dan betaal je geen rente over het bedrag dat je door de creditcardafschrijving in het rood komt.

Heb je een betaalrekening waarbij je wel tot een afgesproken bedrag rood mag staan en ga je daar door de creditcardafschrijving overheen? Dan betaal je over dat gedeelte geen rente.

Bedrag van je betaalrekening overboeken naar je creditcard

Wil je meer bestedingsruimte op je creditcard of wil je je creditcarduitgaven tussentijds helemaal of gedeeltelijk aflossen? Maak dan geld over van de betaalrekening die gekoppeld is aan je creditcard naar je creditcard. Het geld staat direct op je creditcard. Zo ontstaat er een saldo op je creditcard en heb je de bestedingsruimte vergroot.

Heb je dit bedrag niet (helemaal) gebruikt vóór de eerstvolgende afschrijving van je creditcarduitgaven? Dan wordt het (restant) bedrag verrekend met het bedrag van de eerstvolgende afschrijving. Dit doen we altijd tegen het einde van de kalendermaand, op de verrekeningsdag. Staat er daarna nog geld op je creditcard? Dan boeken we dat op diezelfde verrekeningsdag automatisch over naar je betaalrekening.

Saldo van je creditcard overboeken naar je betaalrekening

Saldo op je creditcard kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door:

    Een terugboeking van een creditcardbetaling door een verkoper na teruggave van een artikel dat je met je creditcard betaalde Het terugdraaien van een creditcardbetaling na een gewonnen geschil met een verkoper Het overboeken van geld van je betaalrekening naar je creditcard

Het is goed om te weten dat we tegen het einde van elke kalendermaand, op de dag van verrekening, kijken of er daarna nog saldo op je creditcard staat. Is dat het geval, dan boeken we dat automatisch naar je betaalrekening. Daar hoef je niets voor te doen.

Maar het is ook mogelijk om vóór het moment van automatische verrekening geld over te maken van je creditcard naar je betaalrekening. Dat kan alleen als je saldo op je creditcard hebt.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?