Limiet creditcard aanpassen

Soms wil je een groot bedrag afrekenen met je creditcard, bijvoorbeeld een vakantie. Bereid je betaling goed voor door te checken of de bestedingslimiet van je creditcard voldoende is. Je kunt eventueel geld overboeken naar je creditcard of de limiet wijzigen.

Check je creditcardlimiet

Check voordat je een grote betaling gaat doen met je RaboCard of Rabo GoldCard hoeveel je maximaal kunt betalen met je creditcard. Is je bestedingsruimte te laag voor het bedrag dat je wilt betalen? Dan kun je de bestedingsruimte voor één keer vergroten. Bereik je vaker de grens van de bestedingslimiet van je creditcard? Vraag dan een hogere bestedingslimiet aan in internetbankieren.

Vergroot de bestedingsruimte van je creditcard voor één keer

Wil je een grote aankoop doen waarvoor je eenmalig meer bestedingsruimte nodig hebt? Maak dan geld over van de betaalrekening die gekoppeld is aan je creditcard. Zo ontstaat er een saldo op je creditcard. Hoe je dat doet lees je op de pagina hieronder.

Wijzig de bestedingslimiet van je creditcard

Het is handig om de limiet van je creditcard aan te passen als je regelmatig de grens bereikt van je bestedingslimiet. De hoogte van je maximale bestedingslimiet hangt af van het type creditcard en betaalpakket dat je gebruikt, en van het inkomen (bijvoorbeeld salaris) dat binnenkomt op de betaalrekening die gekoppeld is aan je creditcard. We controleren hiervoor de bijschrijvingen op die betaalrekening in de 3 kalendermaanden voor de maand waarin je de limietwijziging aanvraagt.

Houd voor het wijzigen van je limiet je betaalpas en Rabo Scanner bij de hand. Als jouw aanvraag wordt geaccepteerd gaat de nieuwe limiet de volgende werkdag in. Let op: als je creditcard bij een gezamenlijke rekening hoort, moeten beide rekeninghouders ondertekenen.

Goed om te weten:

    Voor de RaboCard is de standaardlimiet € 1.000 bij een Rabo DirectPakket, een Rabo BasisPakket en een Rabo StudentenPakket. Deze kun je wijzigen naar maximaal € 10.000 en minimaal € 1.000. Voor de Rabo GoldCard is de standaardlimiet bij een Rabo TotaalPakket € 2.500. Deze kun je wijzigen naar maximaal € 10.000 en minimaal € 1.000. Bij het Rabo RiantPakket is de standaardlimiet € 6.000. Deze kun je wijzigen naar maximaal € 50.000 en minimaal € 1.000.

Wil je weer terug naar je oude limiet? Dit kun je opnieuw aanvragen in internetbankieren.

phone

Hulp nodig?