Man leest zich in op mobiel

Onze creditrentes voor betaalrekeningen

Op deze pagina vind je de actuele creditrentepercentages van onze betaalrekeningen. De rentetarieven zijn variabel. Dit betekent dat de creditrente ieder moment kan wijzigen. De saldoschijven en rentepercentages zijn onder voorbehoud.

Rabo DirectPakket, Rabo BasisPakket, Rabo TotaalPakket, Rabo RiantPakket, Rabo StudentenPakket, Rabo JongerenRekening

SaldoschijfRente over het saldodeel
€ 0 t/m € 100.0000,00%
Boven € 100.0000,00%

Deze saldoschijven en rentes gelden vanaf 1 augustus 2022. Wijzigingen voorbehouden.

Geldzak

Lage (negatieve) rente

Waarom is de rente op dit moment zo laag? We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt rondom de huidige lage spaarrente. Op onze pagina over rente lees je daarom meer over hoe de rente wordt bepaald, of de negatieve rente ook voor jou gold en wat dit voor jou betekent.

Hoe berekent en reserveert Rabobank de te betalen rente?

De rente op je rekening berekenen wij op basis van je dagelijkse valutaire saldo. Dit is het saldo waarover de bank rente vergoedt of berekent. Daarbij gaan wij uit van het werkelijke aantal dagen in een maand en jaar. In 2024 rekenen wij bijvoorbeeld met 366 dagen omdat het een schrikkeljaar is.

De rentetarieven op deze pagina gelden per jaar, maar omdat wij de rente van je betaalrekening per maand afrekenen kan de effectieve rente anders zijn.

Voor het Rabo DirectPakket, Rabo BasisPakket, Rabo TotaalPakket, Rabo RiantPakket, Rabo StudentenPakket en de Rabo Jongerenrekening berekenen wij de rente op basis van saldoschijven. Iedere saldoschijf kent een eigen rentepercentage. De saldoschijven en rentepercentages kunnen wijzigen. Voorafgaand aan een wijziging informeren wij je.

Een voorbeeld

Het tegoed op je betaalrekening is van 16 t/m 24 juli 2022 € 450.000. De rest van de maand is je saldo lager dan € 100.000. Dit betekent dat je gedurende 9 dagen, over € 350.000, een rente betaalt van 0,50%.

Saldo boven € 100.000 van:Aantal dagen:Rentebedrag:
16 t/m 24 juli 20229(9 / 365) * -0,50% * 350.000 = € -43,15

Het bedrag aan te betalen rente wordt gereserveerd van je tegoed, zodat de rente betaald kan worden. Het opnemen van je hele tegoed is op dat moment niet mogelijk.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer