Apple Pay binnenkort bij Rabobank

Contactloos betalen met Apple Pay

Bij Rabobank kun je met Apple Pay betalen. Contactloos betalen met Apple Pay is:

Snel, makkelijk én veilig
Betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad of MacIn winkels, webshops en apps
Probeer het zelf

Hoe werkt betalen met Apple Pay?

Overal waar je contactloos kunt betalen, kun je ook betalen met Apple Pay. Je activeert Apple Pay in de Rabo App en zet je digitale Rabo betaalpas of creditcard in de Apple Wallet. Je krijgt een bevestiging per SMS. Daarna ben je klaar om meteen te betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad of Mac. Apple Pay digitaliseert je betaalpas of creditcard. Betalen met cash geld of betalen met een fysieke pas is niet meer nodig.  

 

Hoe betaal je met Apple Pay?

In winkels

Apple Pay is een veilige en snelle manier om in winkels te betalen met je iPhone en Apple Watch. Zo kun je snel afrekenen met je telefoon of horloge die je altijd bij je hebt. Betaal zonder cash en mét gemak!

Betalen met Face ID
Om te betalen met Face ID druk je twee keer op de knop aan de zijkant, kijk je naar het scherm op je telefoon en houd je daarna je iPhone bij de lezer van de betaalautomaat.

Betalen met Touch ID en toegangscode
Voor Touch ID houd je je iPhone bij de betaalautomaat en bevestig je met je vinger op de thuisknop. Gebruik je een toegangscode dan bevestig je de betaling daarmee.


Betalen met Apple Watch
Voor Apple Watch druk je twee keer op de knop aan de zijkant en houd je daarna je Apple Watch bij de lezer van de betaalautomaat.


Online

Ook zijn er steeds meer bedrijven, webshops en apps waar je kunt afrekenen met Apple Pay. Je herkent deze dienst aan het logo van Apple.
Hiervoor gebruik je ook Face ID of Touch ID.

Aan de slag met Apple Pay?

Lees hoe het werkt voor iPhone, Apple Watch en iPad Veelgestelde vragen Apple Pay

Wat heb je nodig?

Om Apple Pay te activeren en te gebruiken moet je telefoonnummer bij ons bekend zijn. Dit check je in de Rabo App. Verder heb je nodig: Een betaalrekening bij Rabobank, de Rabo App én een Apple device met Face- of Touch ID (behalve de iPhone 5s).

Bekijk op Apple.com of jouw toestel geschikt is

Lees hier de voorwaarden (PDF)

Veilig betalen met Apple Pay

Door de verschillende eigenschappen van NFC is betalen met Apple Pay veilig. Niemand kan jouw pincode afkijken en je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met je toegangscode en Face- of Touch ID. Betalen doe je dus op basis van jouw unieke fysieke kenmerken of persoonlijke code. Zorg er wel zelf voor dat je je toegangscode geheim houdt en dat er geen misbruik gemaakt kan worden van Face- of Touch ID.
Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk niét opgeslagen op je toestel. Ze worden ook niét gedeeld wanneer je betaalt.

Limieten Apple Pay

Voor Apple Pay gelden dezelfde limieten als voor je betaalpas of creditcard. In de Rabo App vind je welke limieten gelden voor jouw betaalpas of creditcard.

Meer over paslimieten voor je betaalpas Meer over limieten voor je creditcard

Zelf regelen & Contact