Veelgestelde vragen – betalen met je smartwatch

Je kunt dus betalen met je smartwatch. Maar hoe koppel je je smartwatch aan je betaalrekening bij Rabobank? En geldt er eigenlijk een limiet? Deze en vele andere vragen beantwoorden we graag voor je.

Betalen

Met welke smartwatch kan ik betalen?

Je installeert je smartwatch met het mobiele telefoonnummer dat bij ons bekend is. Je kunt je contactgegevens aanpassen in de Rabo App bij je profiel.


  Kijk op de website van Garmin met welk model je kunt betalen Kijk op de website van Fitbit met welk model je kunt betalen

  Hoe voeg ik mijn digitale betaalpas toe aan de smartwatch?

  Zoek eerst je pasgegevens op in de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Zorg ervoor dat je smartwatch: 

  goed opgeladen is met Bluetooth verbonden is dichtbij je smartphone is 

  Open of download vervolgens de smartwatch app. Volg alle instructies in je smartwatch app om je digitale betaalpas toe te voegen. Hierna ontvang je via sms een activatiecode op het bij ons bekende telefoonnummer. Vul deze code in en verifieer je identiteit. Nu is je smartwatch geactiveerd voor betalen. 

  Geen sms ontvangen? Kijk dan even na in de Rabo App of Rabo Online Bankieren of wij het juiste mobiele telefoonnummer hebben. Als dit niet het geval is, kun je dit zelf eenvoudig aanpassen.

  Hoe betaal ik met de smartwatch?

  Druk de activatieknop van je smartwatch in, selecteer de Wallet en voer de pincode in. Als je dit minder dan 24 uur geleden hebt gedaan en de smartwatch is om je pols gebleven, dan is dit niet nodig. De Rabo Wereldpas verschijnt automatisch. Je kunt nu betalen door je smartwatch dicht tegen de betaalautomaat te houden. Het groene vinkje geeft aan dat de betaling is geaccepteerd. 

  Je smartwatch vraagt elke 24 uur of steeds als je de smartwatch hebt afgedaan om een 4-cijferige pincode. Deze pincode heb je zelf gekozen in de smartwatch app tijdens het toevoegen van de digitale betaalpas in de Wallet.

  Waar kan ik betalen met mijn smartwatch?

  Je kunt met je smartwatch wereldwijd betalen waar de betaalterminal Maestro accepteert en je het contactloos-betalen logo ziet.

  Geldt er een limiet voor betalen?

  Bij betalen met je smartwatch gelden andere limieten dan bij contactloos betalen met je bankpas. Iedere betaling, ongeacht de hoogte van het bedrag, telt mee voor je gewone limiet die hoort bij betalingen met je betaalpas.

  Mijn betaling lukt niet. Hoe komt dit?

  Zorg er steeds voor dat je de voorkant van je smartwatch dicht tegen de betaalautomaat houdt en check op de betaalautomaat geschikt is voor contactloze betalen.

  Ik krijg de melding ‘pas geweigerd’

  Als je de melding krijgt ‘pas geweigerd’ dan kan dit komen doordat je mobiele telefoonnummer niet bekend is bij ons. Controleer of je het juiste telefoonnummer gebruikt. Je kunt dit aanpassen in de Rabo App bij je profiel.

  Veiligheid

  Met welke technologie werkt betalen met smartwatch?

  Betalen met een smartwatch werkt via de NFC-technologie (Near Field Communication). NFC is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van enkele centimeters. Het is dus een draadloos communicatiemiddel. De chip (met daaromheen een antenne) in de smartwatch communiceert met een ander NFC-apparaat.

  Wat als mijn smartwatch verloren of gestolen is?

  Zodra je smartwatch geen hartslag meer registreert, zal altijd je pincode gevraagd worden bij een betaling. Hierdoor is het dus niet mogelijk voor anderen om je smartwatch voor betalingen te gebruiken. 

  Maar om er zeker van te zijn dat iemand anders niet met je horloge kan betalen is het slim om zo snel mogelijk je digitale betaalpas op je smartwatch te blokkeren. Dit kan via de app van de smartwatch. In de toekomst kun je dit ook via de Rabo App doen.

  Kosten

  Wat kost betalen met mijn smartwatch?

  Er zijn geen extra kosten verbonden aan betalen met je smartwatch. Ook de Rabo App die je nodig hebt kost je niets extra’s.

  Kenmerken & Voorwaarden

  Voor wie is betalen met smartwatch beschikbaar?

  Alle (particuliere) klanten met een Rabobank betaalpas en Rabo App of Rabobank Online kunnen gebruik maken dit product.

  Wat zijn de voorwaarden van betalen met smartwatch?

  Voordat je gaat betalen met smartwatches, is het verstandig om je vooraf goed te informeren. Lees de voorwaarden goed door.

  Pas activeren of blokkeren? Regel het makkelijk online