Creditcard aanvragen

Gemakkelijk en veilig betalen in binnenland, buitenland en online. Met een creditcard van Rabobank betaal je ook contactloos. Je koopt en betaalt nu, maar het totaalbedrag van je aankopen wordt pas aan het eind van de maand van je rekening afgeschreven.

Contactloos betalenCreditcard zelfservice: een aantal zaken regel  eenvoudig zelf.Bestedingslimiet wijzigen mogelijkAankoopverzekering bij veel aankopenGemakkelijk online aanvragen

Ben je nog geen klant?

Heb je nog geen betaalpakket bij de Rabobank, zoals een StudentenPakket, DirectPakket of het BasisPakket? Vraag deze dan eerst aan. Je hebt namelijk een betaalpakket nodig om een creditcard bij ons aan te vragen.

Bekijk de betaalpakketten van Rabobank

Ik ben al Rabobank klant

Ben je al klant bij de Rabobank? Dan vraag je een creditcard gemakkelijk online aan. Bij het Rabo BasisPakket kun je de RaboCard zonder extra kosten aanvragen. Aan het eind van de maand moet je het totaalbedrag van je creditcarduitgaven aan ons terugbetalen. Heb je een DirectPakket of StudentenPakket? Dan betaal je voor je creditcard een klein bedrag extra per maand. Je kunt het betaalpakket ook gemakkelijk omzetten.

DirectPakket of StudentenPakket?

Heb je een Rabo DirectPakket of Rabo StudentenPakket bij ons, maar wil je een creditcard? Kijk dan goed of je huidige pakket voor jou nog steeds de beste optie is. Bij het Rabo BasisPakket kun je bijvoorbeeld zonder extra kosten een creditcard aanvragen.

Lees meer over Rabo BasisPakket

Zet mijn pakket om

Mastercard of Visa?

Bij Rabobank krijg je een creditcard van het merk Visa of Mastercard. Welke creditcard je krijgt, verschilt per betaalpakket. Een Rabo GoldCard van Visa krijg je standaard bij een Rabo TotaalPakket. Als je wilt, kun je die ruilen voor een Rabo GoldCard van Mastercard. Een RaboCard Mastercard hoort bij een Rabo DirectPakket, Rabo BasisPakket, Rabo StudentenPakket of Rabo Totaalpakket. Wil je meer weten over de verschillen tussen Mastercard en Visa?

Lees meer over Mastercard of Visa

Extra creditcard aanvragen?

Heb je al een creditcard maar wil je graag een extra creditcard aanvragen? Dat kan. Je kunt bij Rabobank tot maximaal twee creditcards per betaalpakket aanvragen.

Lees meer over een extra creditcard

Creditcard service

Op zoek naar een overzicht van de uitgaven met je creditcard? Of wil je een kopie van je afschrift aanvragen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je op deze pagina.

Ga naar creditcard service pagina

Veelgestelde creditcard vragen

Wat zijn de vereisten om een creditcard aan te vragen?

Om een creditcard aan te vragen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast moet je een betaalpakket hebben om een creditcard aan te kunnen vragen. En ook voldoende inkomen op je betaalrekening in dat pakket om een creditcard te kunnen verkrijgen.

Ik heb een TotaalPakket. Krijg ik hier een creditcard bij?

Bij aanschaf van een TotaalPakket ontvang je automatisch een Visa GoldCard (met de mogelijkheid om Mastercard aan te vragen).

Wat is er allemaal verzekerd bij een creditcard?

Wanneer je een aankoop betaalt met je creditcard zijn er vaak een aantal dingen verzekerd. Er is namelijk dekking:

  • tegen de risico’s van verlies, diefstal en beschadiging aan zaken voor privé-gebruik
  • bij vertraging van je vlucht
  • bij vertraging van je bagage

De dekking geldt bij een RaboCard tot 180 dagen na aankoop, bij een Rabo GoldCard tot 360 dagen na aankoop.

Hoe lang duurt het voor ik mijn creditcard in huis heb?

Nadat je een creditcard hebt aangevraagd en je aanvraag is goedgekeurd, heb je je creditcard en pincode al tussen 3 tot 5 werkdagen in huis.

Kun je de frequentie waarop je het totaalbedrag van je creditcardtransacties wil terug betalen aanpassen?

Nee, dit is niet mogelijk.

Kun je de kosten spreiden over een periode?

Nee, dit is niet mogelijk

Wanneer vindt de afschrijving van de creditcard plaats?

Tussen de 24e en 28e van de maand wordt het totaalbedrag van je creditcardtransacties in de voorbije periode (van telkens één maand) afgeschreven van je betaalrekening.