Wat is rood staan op je betaalrekening?

Wat is rood staan?

Met rood staan krijg je tijdelijk extra bestedingsruimte op je betaalrekening. Handig als je een keer meer uit moet geven dan het saldo dat je op dat moment hebt. Je betaalt pas rente bij een negatief saldo. Elke drie maanden moet je minimaal een volledige dag een positief saldo hebben. Rood staan op je betaalrekening kan dus maar voor een korte periode. Hoeveel je maximaal rood kunt staan hangt af van je netto maandinkomen.

Hoe vraag je rood staan aan?

1

Stap 1

Log in en kies de rekening waarop je rood wilt kunnen staan.

2

Stap 2

We voeren een BKR-toets uit en we bekijken of er genoeg inkomen op de rekening binnenkomt.

3

Stap 3

Kies je limiet en geef akkoord.

4

Stap 4

Je krijgt een ESIC-formulier in je Berichten Inbox. Hierop staan alle kenmerken en financiële gegevens. Dit formulier kun je gebruiken om eenvoudig ons aanbod te vergelijken met andere partijen gedurende de wachttijd van 24 uur.

5

Stap 5

Na het verstrijken van de wachttijd ontvang je de overeenkomst die je kunt ondertekenen. Dit geldt voor het aanvragen van een nieuw limiet, maar ook voor het verhogen van je bestaande limiet. Het aanbod is 14 dagen geldig.

6

Stap 6

Log in, controleer de gegevens en onderteken de aanvraag.

7

Stap 7

Klaar! Na ondertekening kan het maximaal 12 uur duren voordat je over je limiet beschikt.

8

Let op:

De overeenkomst, voorwaarden en informatie zijn alleen in het Nederlands beschikbaar

Handige links

Productinformatie en voorwaarden

Lees voor het afsluiten van Rabo Kort Roodstaan de productinformatie goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.