Let op! Geld lenen kost geld

Rood staan op je betaalrekening

Sommige maanden vallen net iets duurder uit dan verwacht. Rood staan op je betaalrekening kan je dan tijdelijk helpen. De voordelen in het kort:

    Rood staan van € 500 tot en met € 1.000, afhankelijk van je netto maandinkomenHandig als je tijdelijk krap zit en/of een extra uitgave moet doenJe betaalt een variabele rente over het bedrag dat je rood staat
Wat is rood staan op je betaalrekening?

Wat is rood staan?

Met rood staan krijg je tijdelijk extra bestedingsruimte op je betaalrekening. Handig als je een keer meer uit moet geven dan het saldo dat je op dat moment hebt. Je betaalt pas rente bij een negatief saldo. Elke drie maanden moet je minimaal een volledige dag een positief saldo hebben. Rood staan op je betaalrekening kan dus maar voor een korte periode. Hoeveel je maximaal rood kunt staan hangt af van je netto maandinkomen.

Minder vaak rood staan?

Sta je weleens onnodig rood of vergeet je soms geld over te maken naar je spaar- en/of beleggersrekening? Met slimme overboekingen verdeel je je geld automatisch over je rekeningen en spaarpotjes bij Rabobank aan de hand van regels die je zelf instelt. Dat geeft financiële rust, gemak en hierdoor betaal je niet onnodig rente over rood staan.

Hoe vraag je rood staan aan?

1

Stap 1

Log in en kies de rekening waarop je rood wilt kunnen staan.

2

Stap 2

We checken bij Bureau Krediet Registratie of je leningen hebt en of er eventuele betaalachterstanden zijn (geweest). Ook checken we in onze eigen waarschuwingssystemen.

3

Stap 3

Kies je limiet en geef akkoord.

4

Stap 4

Je krijgt een ESIC-formulier in je Berichten Inbox. Hierop staan alle kenmerken en financiële gegevens. Dit formulier kun je gebruiken om eenvoudig ons aanbod te vergelijken met andere partijen gedurende de wachttijd van 24 uur.

5

Stap 5

Na het verstrijken van de wachttijd ontvang je de overeenkomst die je kunt ondertekenen. Dit geldt voor het aanvragen van een nieuw limiet, maar ook voor het verhogen van je bestaande limiet. Het aanbod is 14 dagen geldig.

6

Stap 6

Log in, controleer de gegevens en onderteken de aanvraag.

7

Stap 7

Klaar! Na ondertekening kan het maximaal 12 uur duren voordat je over je limiet beschikt.

8

Let op:

De overeenkomst, voorwaarden en informatie zijn alleen in het Nederlands beschikbaar

Handige links

Productinformatie en voorwaarden

Lees voor het afsluiten van Rabo Kort Roodstaan de productinformatie goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Heb je Rabo Kort Roodstaan aangevraagd óf verhoogd na 1 april 2022 dan zijn de onderstaande voorwaarden van toepassing.

Heb je Rabo Kort Roodstaan aangevraagd vóór 1 april 2022 én heb je sindsdien je kredietlimiet niet verhoogd dan zijn de onderstaande voorwaarden van toepassing.