We vinden het jammer dat je je betaalrekening wilt opzeggen. Bekijk voordat je opzegt hieronder de checklist over wat je moet doen als je een rekening bij de Rabobank opzegt. Je regelt vervolgens de opzegging zelf online.

Wie een rekening kan opzeggen

Staat de betaalrekening op jouw naam? Dan kun jij de rekening opzeggen. Bij een gezamenlijke (en/of) rekening is het niet nodig dat beiden rekeninghouders tekenen voor de wijziging.

  Checklist opzeggen rekening

  Voordat je je rekening opzegt, doe je het volgende:

  1. Spaarrekening opzeggen
   Heb je een Rabo InternetSparen spaarrekening die gekoppeld is aan de betaalrekening die je opzegt? Dit is het geval als de tenaamstelling van de rekening (de naam van de persoon van wie de rekening is) hetzelfde is. Zeg deze spaarrekening dan eerst op. Je kunt deze spaarrekening niet meer gebruiken.

   > Lees meer over je spaarrekening opzeggen

   Heb je een andere betaalrekening van de Rabobank en wil je daar je spaarrekening aan koppelen? Neem dan contact met ons op.

   > Neem contact met ons op

  2. Saldo van je betaalrekening op € 0 zetten
   Zorg dat je geen geld meer op je rekening hebt staan. Boek voordat je de rekening opzegt je geld over naar een andere rekening. Of neem het op bij een geldautomaat.

   > Boek je geld over naar een andere rekening

  3. Rekeningafschriften en financiële overzichten downloaden
   Na het opzeggen van je rekening, kun je niet meer in de geschiedenis van je rekening kijken. Zorg dat je belangrijke overzichten van de rekening, zoals je Financiële Jaaroverzicht, vóór het opzeggen downloadt.

   > Lees meer over financiële overzichten downloaden

  4. Nieuw rekeningnummer doorgeven
   We hebben een ander rekeningnummer (IBAN) nodig. Dit rekeningnummer gebruiken we om bedragen te incasseren die na het opheffen van je rekening worden afgeschreven. Denk aan kosten of creditcardtransacties.
     
   Als je de rekening online opzegt, geef je in het online opzegformulier een nieuw IBAN aan ons door.

  5. Andere rekeningen opzeggen
   Wil je nog een betaalrekening opzeggen? Vul voor elke rekening apart het online opzegformulier in. 

  6. Bankpas en creditcard vervallen
   Met het opzeggen van je betaalrekening, neem je ook afscheid van je bankpas en creditcard. Hiervoor hoef je zelf niets te regelen.

  7. Korting doorlopende reisverzekering vervalt
   Heb je een Rabo TotaalPakket of Rabo RiantPakket én een reisverzekering van Interpolis? Dan vervalt de korting op de doorlopende reisverzekering zodra je dit pakket opzegt.
  Zeg rekening op

  Veelgestelde vragen

  Kan ik mijn rekening ook telefonisch opzeggen?

  Je zegt je betaalrekening eenvoudig online op. Als online opzeggen niet mogelijk is, neem dan contact met ons op.

  Zeg rekening op

  Neem contact met ons op

  Hoe zeg ik de Rabo JongerenRekening op?

  Neem contact met ons op om de Rabo JongerenRekening van je kind op te zeggen. De opgezegde rekening van je kind is nog veertien maanden zichtbaar in je rekeningoverzicht. Bekijk voordat je de rekening van je kind opzegt bovenstaande checklist. Bankiert je kind via Rabo Online Bankieren en de Rabo Bankieren App? Als je zijn laatste rekening opzegt, dan wordt online bankieren ook opgezegd. Hiervoor hoef je zelf niets te regelen.

  Neem contact met ons op

  Wat gebeurt er met nog openstaande kosten na het opzeggen van mijn rekening?

  Bij het opzeggen van je rekening vragen wij je om je nieuwe IBAN of het IBAN van een andere rekening door te geven. Ben je nog kosten aan ons verschuldigd? Dan incasseren wij deze kosten van het door jou opgegeven IBAN. 

  Wat gebeurt er met een bedrag dat is overgemaakt naar een opgezegde rekening?

  Wij boeken dit bedrag automatisch terug naar de rekening van de opdrachtgever. Mocht de betaling binnenkomen tijdens het opheffen van de rekening, dan maken wij het bedrag over naar het door jou opgegeven IBAN.

  Wat gebeurt er met producten die gekoppeld zijn aan mijn opgezegde rekening, zoals de hypotheek?

  Heb je verzekeringen van Interpolis en heb je na het opzeggen van je betaalrekening géén rekening meer bij de Rabobank? Dan kun je je Interpolis Alles in één Polis® niet meer inzien en wijzigen via Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App.

  Heb je een hypotheek van de Rabobank en zeg je de rekening op waar je deze hypotheek mee betaalt? Dan vervalt de korting op de hypotheek.

  Neem in deze gevallen contact met ons op.

  Neem contact met ons op

  Service en Contact