Betaalrekening opzeggen

We vinden het jammer dat je jouw betaalrekening wil opzeggen. Op deze pagina vind je een checklist met punten waar je op moet letten als je een rekening bij ons opzegt. Daarna hef je de rekening zelf online op.

Wie kan een rekening opzeggen?

Staat de betaalrekening op jouw naam? Dan kun je in principe de rekening zelf opzeggen. Bij een gezamenlijke (en/of) rekening is het niet nodig dat beide rekeninghouders tekenen voor de opheffing.

Checklist opzeggen spaar- en betaalrekening

1. Spaarrekening wijzigen naar een andere tegenrekening of opzeggen

Is de betaalrekening die je opzegt ook de tegenrekening van een spaarrekening of ander spaarproduct? Dan heb je twee opties:

Tegenrekening wijzigen
Heb je nog een andere betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je die instellen als nieuwe tegenrekening.
Spaarrekening opzeggen
Je kunt er ook voor kiezen om spaarrekening op te zeggen. Je kunt deze namelijk niet gebruiken zonder betaalrekening.

2. Incasso's en periodieke overboekingen wijzigen

Vaak betaal je vaste lasten (zoals je huur en elektriciteit) met een incasso of periodieke overboeking. Controleer of er nog betalingen worden afgeschreven van de rekening die je wil opzeggen. Neem contact op met deze bedrijven om je nieuwe rekeningnummer door te geven. Zo voorkom je dat betalingsopdrachten mislukken.

Let op: dit geldt ook voor incasso's van Rabobank of Interpolis. Denk bijvoorbeeld aan de incasso van je verzekering of hypotheek. Geef je nieuwe rekeningnummer op tijd aan ons door. Zo kunnen wij de premies afschrijven en blijft je verzekering geldig.

3. Rekeningafschriften en financiële overzichten downloaden

Na het opzeggen van je laatste betaalrekening heb je geen toegang meer tot de betaalgeschiedenis van die rekening. Zorg daarom dat je belangrijke overzichten downloadt voordat je je rekening opzegt, zoals je Financieel Jaaroverzicht.

4. Check de gevolgen voor andere Rabobankproducten

Als je je laatste betaalrekening bij Rabobank opzegt, heeft dat gevolgen voor andere producten die je bij Rabobank hebt. Bijvoorbeeld:

Je korting op andere producten vervalt
Heb je een verzekering of hypotheek bij Rabobank? Mogelijk krijg je hier korting op omdat je een betaalrekening bij ons hebt. Met het opzeggen van je laatste betaalrekening bij Rabobank komt die korting te vervallen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de betaalpakketkorting voor je hypotheek en voor de doorlopende reisverzekering.
Geen toegang en inzicht in je verzekering
Heb je verzekeringen van Interpolis en heb je na het opzeggen van je betaalrekening géén rekening meer bij ons? Dan kun je je Interpolis Alles in één Polis® niet meer inzien en wijzigen via internetbankieren of de Rabo App.

5. Zorg dat er geen geld meer op je rekening staat

Om je betaalrekening op te zeggen, is het belangrijk dat het saldo € 0,00 is. Heb je een positief saldo? Boek dit dan eerst over naar een andere rekening. Is je saldo negatief? Vul het saldo dan aan tot € 0,00.

Meerdere rekeningen opzeggen

Wil je meerdere betaalrekeningen opzeggen? Doorloop dan voor elke rekening apart het online opzegproces.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer