Heb je nét allemaal euro’s gestort en staat het bedrag niet (volledig) op je rekening? We hebben het geld niet (volledig) op je rekening gezet omdat het geld vermoedelijk vals is. Ontzettend vervelend natuurlijk als je je geld kwijt bent en niet kunt gebruiken. We leggen je uit waarom we dit doen en wat je kunt verwachten.

Wat we met je geld doen

We nemen je geld in

Biljetten die vermoedelijk vals zijn, storten we niet op je rekening. Op de bon zie je onder ‘Denominatie’ over hoeveel bankbiljetten het gaat.

We onderzoeken of de biljetten echt zijn

We controleren of het geld vals of echt is. Na dit onderzoek sturen we de biljetten naar De Nederlandsche Bank (DNB). Dit is volgens de wet verplicht. DNB onderzoekt het geld opnieuw en bepaalt of het vals is.

We storten je geld terug (of sturen een brief)

Is je geld niet vals? Dan krijg je binnen drie weken je geld terug. Je krijgt je geld op de rekening van de bankpas waarmee je het geld hebt gestort.Is je geld vals? Dan sturen we je binnen zes weken een brief. Je krijgt geen geld terug.

Veelgestelde vragen gestort geld niet bijgeschreven

Waarom neemt de Rabobank mijn geld in?

Het is natuurlijk vervelend als je je geld weken moet missen. En nog vervelender als je het geld kwijt bent. Toch moeten we je geld innemen als het geld vermoedelijk vals is. We zijn dan volgens de wet verplicht om het geld direct op te sturen naar De Nederlandsche Bank (DNB). Dit is voor alle banken hetzelfde.

We mogen vals geld niet teruggeven of er een vergoeding voor geven. Vals geld is namelijk niks waard, en het is strafbaar om vals geld te gebruiken. Met deze regels wil de overheid voorkomen dat meer ondernemers en bedrijven slachtoffer worden van vals geld.

Hoe ga ik om met vals geld?

Vals geld is niks waard en het is strafbaar om het te gebruiken. Zorg er daarom als ondernemer voor dat je vals geld herkent. Het is ook mogelijk om je voor vals geld te verzekeren met een kasgeldverzekering.

Lees meer over vals geld herkennen op dnb.nl Wat doe ik als ik vals geld in handen krijg?

Service en Contact