Verzekeringen creditcard

  Ben je op safari in Zuid-Afrika en is je splinternieuwe camera uit de hotelkamer gestolen? Of moet je eten en drinken kopen op de luchthaven omdat je vlucht vertraging heeft? Met de creditcard van de Rabobank zijn in dit soort situaties je aankopen verzekerd.

  Wat betekent het coronavirus voor je verzekering, hypotheek of beleggingen? Lees hier antwoorden op de meestgestelde vragen.

  Lees meer over corona

  Schade melden

  Wil je een vergoeding aanvragen of schade melden? Neem dan contact op met de verzekeraar Chubb European Group Limited via (010) 289 35 45. Je kunt geen schade melden bij de Rabobank. Om het bedrag van je aankopen vergoed te krijgen, moet je de bonnetjes of een rekeningafschrift van je creditcard laten zien. Op de creditcards van de Rabobank zitten standaard drie verzekeringen: 

  1. Aankoopverzekering
  2. Vluchtvertragingsverzekering 
  3. Bagagevertragingsverzekering

  Aankoopverzekering

  De aankoopverzekering is jouw redder in nood als je aankoop kapot of gestolen is of als je het bent verloren. Uiteraard moet die aankoop dan wel met je creditcard zijn betaald. En de schade, het verlies of de diefstal moet zich hebben voorgedaan: 

  RaboCard: binnen 180 dagen na aankoopRabo GoldCard: binnen 360 dagen aankoop

  Schadevergoeding

  De verzekering heeft een eigen risico van € 50. Dit betekent dat je de eerste € 50 zelf betaalt en de verzekeraar de rest vergoedt. Handig om te weten: er gelden maximale vergoedingen voor een aantal aankopen.

  De verzekering vergoedt maximaal:

  € 5.000 per keer
  - € 2.500 per keer voor onder andere video-, computer-, en audioapparatuur
  - € 250 per keer voor mobiele telefoons
  € 10.000 per creditcard per jaar€ 25.000 voor de geldigheidsduur van de creditcard

  Vluchtvertragingsverzekering

  Balen, je vlucht heeft vertraging! Maar, heb jij ook nog de pech dat je vertraging langer dan vier uur duurt en je hierdoor je volgende vlucht mist? Dan krijg je de noodzakelijke aankopen, zoals eten of een hotelovernachting, vergoed als je deze met je creditcard betaalt. Je bent verzekerd tot maximaal € 250 per reisgezelschap.

  De vertraging moet langer zijn dan:

  vier uur (bij een lijnvlucht)acht uur (bij een niet-lijnvlucht)

  Bagagevertragingsverzekering

  Met de bagagevertragingsverzekering krijg je noodzakelijke aankopen vergoed als je bagage later op je bestemming aankomt. Denk aan aankopen zoals kleding of toiletartikelen. Je krijgt tot maximaal € 150 per reisgezelschap terug. Dit geldt alleen bij een bagagevertraging van minimaal vier uur. Is je bagage er binnen 48 uur nog niet? Dan krijg je maximaal € 500 per reisgezelschap vergoed.

  Goed om te weten: alleen de noodzakelijke aankopen die je binnen vier dagen na aankomst doet zijn verzekerd.

  Lees meer details in de voorwaarden van de verschillende verzekeringen (PDF)

  Veelgestelde vragen

  Moet ik extra betalen voor deze verzekeringen?

  Nee. Rabobank heeft één polis met de verzekeraar afgesloten, waardoor alle  creditcardhouders van Rabobank kosteloos profiteren van alle zes de verzekeringen. 

   

  Kan ik deze verzekeringen opzeggen?

  Nee, dat is niet mogelijk. Rabobank heeft één polis met de verzekeraar afgesloten, waardoor alle  creditcardhouders van Rabobank kosteloos profiteren van alle zes de verzekeringen. Als creditcardhouder kun je deze polis niet opzeggen en dat geldt ook voor de zes verzekeringen onder deze polis.

  Kan ik andere verzekeringen opzeggen?

  Je denkt misschien aan de bagagedekking op je reisverzekering? Of de rechtsbijstandverzekering? Helaas, de creditcardverzekeringen zijn aanvullingen op bestaande verzekeringen. Ze vervangen andere verzekeringen niet. Je moet het zien als dat je met een creditcard extra verzekerd bent tegen kosten.

  Wanneer lopen de verzekeringen af?

  De zes verzekeringen onder de polis die Rabobank met de verzekeraar heeft afgesloten lopen niet af. Als creditcardhouder ben je door deze verzekeringen gedekt als de schade, het verlies, de diefstal of de vertraging zich niet langer dan 180 of 360 dagen na betaling met je creditcard voordeed. Dat geldt ook als je creditcard in die periode is komen te vervallen.

  Krijg ik een polis van deze verzekeringen?

  Nee, Rabobank heeft één polis met de verzekeraar afgesloten, waardoor alle  creditcardhouders van Rabobank kosteloos profiteren van alle zes de verzekeringen. 

  Je ontvangt daarom zelf geen polis. De kenmerken van de zes verzekeringen kun je hier vinden op de website van de Rabobank. Hierdoor weet je onder welke voorwaarden je tegen welke schades gedekt bent als je met je creditcard hebt betaald.

  Kenmerken verzekeringen en services bij Rabocard en RaboGoldcard (PDF)

  Service en Contact