Hoeveel abonnementen heb jij?

Nibud geeft aan dat 9 op de 10 mensen het aantal abonnementen te laag inschatten. De meest voorkomende abonnementen zijn het combinatiepakket (internet, televisie en telefoon), mobiele telefoon met internet, streamingdiensten en de loterij. Hoe zit dit bij jou? Je kunt in je Rabo App eenvoudig zien hoeveel geld jij besteedt aan welke abonnementen, check hiervoor je vaste lasten overzicht. Handig als je ergens op wilt besparen.

Een nieuw aanbod in 5 stappen

Heb je een abonnement op de sportschool of een tijdschrift dat bijna afloopt? Bekijk of je hier op kunt besparen. Ga voor een goed aanbod!

1

Voorbereiding

Wat betaal je nu en wanneer loopt je abonnement af? Zijn er acties waar je gebruik van wilt maken of krijg je korting als je voor een langere periode een abonnement afsluit? Een goede voorbereiding is het halve werk.

2

Bepaal je doel

Door voor jezelf een doel te bepalen, is het makkelijker om hier tijdens het gesprek op te blijven richten.

3

Ga langs of neem contact op

Maak duidelijk waar je voor langskomt of belt. Bijvoorbeeld: "Ik heb een actie gezien waar ik graag gebruik van wil maken". "Mijn abonnement loopt bijna af en ik wil graag een nieuw aanbod".

4

Start de onderhandeling

Ben vriendelijk en positief, maar blijf bij jouw standpunt. "Dat klinkt goed, maar…". Vaak werkt het ook om een stilte te laten vallen. Laat de ander zijn best doen jou als klant te behouden.

5

Het aanbod

Gefeliciteerd! Hopelijk heb je een mooi aanbod gekregen. Twijfel je nog? Geef aan dat je er nog over na wilt denken.

Bespaar op je abonnementen

Van besparen naar sparen

We kunnen je niks garanderen, maar vergeet niet: elke euro die je kunt besparen is er één. Kun je het geld missen? Zet het dan direct maandelijks apart op je spaarrekening. Om het sparen leuker en makkelijker te maken kun je ook een apart spaarpotje hiervoor aanmaken.