Man en vrouw op de bank

Tips om geld te besparen

Geld besparen: het kan in veel gevallen écht. Jaarlijks lopen mensen honderden euro’s mis die ze hadden kunnen besparen. Bereken direct jouw bespaarkansen met het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud. Of lees onze tips hoe je geld kunt besparen op je maandelijkse kosten zoals energie, boodschappen en abonnementen. Laat je inspireren!

Tips om geld te besparen in je huishouden

Je wilt graag meer geld overhouden, maar hoe begin je? Het zijn vaak de kleine veranderingen in de manier waarop je de dingen doet, die een groot verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan korter douchen, de verwarming lager zetten of een droogrek in plaats van droger gebruiken. Wij geven je 5 tips om geld te besparen. Op deze manier bespaar je op een handige en eenvoudige manier toch extra euro’s.

Maak van geld sparen een sport

Dit zal vast niet je eerste gedachte zijn, maar je zal merken dat wanneer je écht geld overhoudt en je spaarrekening groeit, je nog meer gemotiveerd bent om door te gaan en misschien zelfs extra te sparen!

Tip van de Rabo: Met Spaarpotjes kun je doelgericht en overzichtelijk sparen, bijvoorbeeld voor die nieuwe auto of een vakantie. Maak voor ieder spaardoel een spaarpotje aan in Rabo Online Bankieren of de app.

Waar gaat mijn geld naartoe?

In de Rabo App kun je met de functie “Inzicht” in een oogopslag zien hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en hoeveel geld jij besteedt (en waaraan). Met deze handige functie worden bij- en afschrijvingen automatisch voorzien van een categorie. Zoals boodschappen, vervoer, kleding, hobby’s en salaris. Handig voor als je ergens op wilt besparen en meer inzicht wilt krijgen in je geldzaken.

Geld besparen doe je zo

In deze video vertellen Nyncke en Matthijs alles over geld besparen. Onderwerpen zoals: wat kan geld besparen je opleveren, hoe kan je bezuinigen en welke bespaartips zijn er, komen aan bod. Bekijk nu de video en laat je inspireren.

Geld op straat #4 | Twintig euro per week besparen

Hoe bespaar jij 20 euro per week?

Waar bespaar jij 20 euro mee? Voor de een is het boodschappen, voor de ander reiskosten of een leuk uitje. Waar geef je het nu aan uit? En hoe zou je dit op een slimmere manier kunnen doen zodat je iedere week 20 euro bespaart? Bekijk de video hieronder en kom erachter hoe anderen het doen.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer