Man en vrouw op de bank

Tips om geld te besparen

Je bent eruit: je wilt geld besparen om te kunnen sparen voor je buffer of een ander spaardoel. Geld overhouden begint met inzicht in je geldzaken. Zo weet je precies waar je geld elke maand aan op gaat en waar je eventueel op zou kunnen besparen. Ontdek waar jij op kan besparen!

Tips om geld te besparen in je huishouden

Je wilt graag meer geld overhouden, maar hoe begin je? Het zijn vaak de kleine veranderingen in de manier waarop je de dingen doet, die een groot verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan korter douchen, de verwarming lager zetten of een droogrek in plaats van droger gebruiken. Wij geven je 9 tips om geld te besparen. Op deze manier bespaar je op een handige en eenvoudige manier toch extra euro’s.

Maak van geld sparen een sport

Dit zal vast niet je eerste gedachte zijn, maar je zal merken dat wanneer je écht geld overhoudt en je spaarrekening groeit, je nog meer gemotiveerd bent om door te gaan en misschien zelfs extra te sparen!

Tip van de Rabo: Met Spaarpotjes kun je doelgericht en overzichtelijk sparen, bijvoorbeeld voor die nieuwe auto of een vakantie. Maak voor ieder spaardoel een spaarpotje aan in Rabo Online Bankieren of de app.

Waar gaat mijn geld naartoe?

In de Rabo App kun je met de functie: 'Waar gaat mijn geld naartoe? inzicht krijgen waar je geld vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Met deze nieuwe functie worden bij- en afschrijvingen automatisch voorzien van een categorie. Zoals boodschappen, vervoer, kleding en salaris. In het overzicht zie je dan waar je geld vandaan komt en (nog belangrijker) waar het aan op gaat. Handig voor als je ergens op wilt besparen.

Geld op straat #4 | Twintig euro per week besparen

Hoe bespaar jij 20 euro per week?

Waar bespaar jij 20 euro mee? Voor de een is het boodschappen, voor de ander reiskosten of een leuk uitje. Waar geef je het nu aan uit? En hoe zou je dit op een slimmere manier kunnen doen zodat je iedere week 20 euro bespaart? Bekijk de video hieronder en kom erachter hoe anderen het doen.