Man op bank

Hoe vraag ik een lening aan?

Een lening aanvragen gaat bij ons in 4 stappen. Zo kun je op korte termijn het gewenste bedrag al in handen hebben.

Zo vraag je een lening aan:

Smartphone in hand

Stap 1: Maak een berekening

Start je aanvraag door in de rekentool het gewenste bedrag in te vullen dat je nodig hebt en waar je het geld voor wilt lenen. Je ziet direct wat bij de lening je rente en maandbedrag wordt, bij verschillende looptijden. Log daarna in om je gegevens aan te vullen en een compleet en vrijblijvend beeld te krijgen van je leenmogelijkheden.

Toon meer
Checklist

Stap 2: Stuur je aanvraag vrijblijvend door

Stuur je aanvraag voor een lening vrijblijvend naar ons toe. Dit kan met één druk op de knop. Je ziet direct of je de lening kunt krijgen. Nu kun je op je gemak nog even nadenken over ons aanbod of direct in actie komen. Je ziet hier tevens direct of je de lening kunt krijgen.

Pen

Stap 3: Lever je documenten aan

Om je aanvraag voor de lening definitief te maken hebben we nog een aantal documenten van je nodig. Je ziet na het insturen van je aanvraag voor de lening welke documenten dit in jouw geval zijn en je ontvangt hier een bericht over in Rabo Online Bankieren.

Zak met geld

Stap 4: Ondertekenen en geregeld

Heb je alle documenten aangeleverd en kloppen je gegevens? Dan beoordelen wij je aanvraag en als dit goedgekeurd wordt ontvang je van ons de overeenkomst voor je lening. Onderteken de overeenkomst na ontvangst. Nadat je handtekening bij ons binnen is, zorgen wij ervoor dat binnen 5 werkdagen het afgesproken leenbedrag op je betaalrekening staat. Klaar om een lening aan te vragen?

Ik ben nog geen klant bij Rabobank

Wil je bij ons een lening aanvragen? Dan heb je een betaalrekening nodig bij Rabobank. Deze kun je eenvoudig online aanvragen.

Wil je geen betaalrekening van Rabobank? Kijk dan eens voor een persoonlijke lening bij Freo, onderdeel van Rabobank.

Kijk op Freo.nl

Tips bij het aanvragen van een lening

  1. Houd tijdens het aanvragen van je lening de gegevens over je inkomsten, woonlasten en eventuele andere leningen bij de hand.

  2. Tijdens de laatste stap van het online aanvragen zie je welke documenten wij nog van je nodig hebben om je aanvraag compleet te maken. Sla deze lijst op, dan heb je deze alvast bij de hand en kan je deze documenten eenvoudig digitaal bij ons aanleveren.

  3. Als je bij ons een lening wilt afsluiten, beoordelen we eerst je financiële situatie. We bekijken hiervoor onder andere: wat je verdient, wat je vaste maandelijkse betalingen zijn (bijvoorbeeld huur of verzekeringen) en of je een registratie hebt bij het BKR.

Lees hier meer over de BKR-registratie bij lening