Afgelost bedrag lening opnieuw opnemen

Je hebt net je lening afgelost, maar je wilt graag nog een serre aan je huis bouwen. Neem een afgelost bedrag, of een gedeelte hiervan, opnieuw op met het Doorlopend Krediet van de Rabobank. Met deze extra lening, ook wel heropname genoemd, kun jij mooi je gewenste serre laten bouwen.

Opnieuw geld opnemen

Je wilt een afgelost bedrag, of een gedeelte hiervan, opnieuw opnemen. Neem via je Rabo App, Rabo Online Bankieren of de Rabofoon opnieuw geld op. Dit kan alleen als je een Doorlopend Krediet hebt.

Via je Rabo App of Rabo Bankieren Online opnieuw geld opnemen

Wil je via je Rabo App of Rabo Bankieren Online opnieuw geld opnemen? Volg dan de volgende stappen:

  1. Log in in de Rabo App of via de link hieronder in Rabo Online Bankieren.
  2. Ga naar ‘Mijn Leningen’.
  3. Kies ‘Doorlopend Krediet’.
  4. Je komt op de pagina ‘Lening Details’.
  5. Kies achter ‘Beschikbaar voor Opname’ voor ‘Opnemen’.
  6. Je komt op de pagina ‘Bedrag Opnemen’.
  7. Tik het bedrag in dat je opnieuw wilt opnemen en druk op ‘Verzenden’.
  8. Onderteken met je Rabo Scanner.
  9. Je extra lening kun je een dag later al gebruiken.

Via Rabofoon opnieuw geld opnemen

Neem opnieuw geld op via de Rabofoon op 0900-0909. Dit kost € 0,20 per gesprek plus de gebruikelijke telefoonkosten. Toets je rekeningnummer en je toegangscode in en volg het menu. Het minimale opnamebedrag is € 150. Je kunt alleen opnieuw geld opnemen als je Doorlopende Krediet niet is geblokkeerd voor heropname. Is je lening geblokkeerd voor nieuwe opnamen? Neem dan contact op met je Rabobank.

Opnieuw geld opnemen

Neem contact met ons op

Heropname alleen met voldoende opnameruimte en binnen opnameperiode

Je kunt alleen een heropname doen op je Doorlopend Krediet als je voldoende opnameruimte hebt. Je heropname moet ook binnen de opnameperiode van twee jaar gebeuren.

Heropname met voldoende opnameruimte

Zorg dat je opnameruimte hebt. Dit houdt in dat je je kredietlimiet nog niet hebt bereikt. Hier zorg je voor door een bedrag af te lossen op je Doorlopend Krediet. Zo voorkom je dat je krediet niet geblokkeerd wordt voor heropname.

Heropname binnen opnameperiode

Bij het afsluiten van het Doorlopend Krediet hebben we een kredietlimiet met je afgesproken. Tot dit bedrag kun je maximaal twee jaar opnieuw geld opnemen. We noemen dit de opnameperiode. Na deze opnameperiode kun je niet meer geld opnemen van je Doorlopend Krediet.

Veelgestelde vragen

Is het ook mogelijk om opnieuw geld op te nemen op een Persoonlijke Lening?

Nee, een heropname is op een Persoonlijke Lening niet mogelijk. Bij een Persoonlijke Lening kun je maar één keer een bedrag opnemen.

Kan ik na de opnameperiode van twee jaar wel extra geld opnemen als ik mijn kredietlimiet nog niet heb bereikt?

Nee, dat kan niet. Na twee jaar stopt de opnameperiode. Daarna kun je geen geld meer opnemen. Ook als je je kredietlimiet nog niet hebt bereikt.

Wat moet ik doen als mijn krediet is geblokkeerd?

Neem contact met ons op als je Doorlopend Krediet of HuisVoordeelKrediet is geblokkeerd. De bank kan bij bijzondere omstandigheden of een betalingsachterstand je krediet blokkeren.

Wil je zelf een blokkade op je krediet laten zetten? Ook daarvoor neem je contact met ons op. Je blokkeert dan je krediet voor heropname. Je kunt dan niet opnieuw geld opnemen van je lening.

Neem contact met ons op

Service en Contact