Jongvolwassen dochter zit op de bank met haar vader

Thuiswoonschaamte

Steeds meer jongvolwassenen wonen nog bij hun ouders. De reden: ze kunnen geen eigen huis vinden of betalen, ontdekte RaboResearch. Vooral oudere thuiswoners schamen zich daarvoor.

Dochter zit met vader op de bank

Onbetaalbare huizen

Uit een enquête van RaboResearch is gebleken dat één op de drie thuiswoners zeker binnen twee jaar wil verhuizen, maar dat dat niet lukt. Financiële overwegingen en onvindbaarheid van woningen zijn de belangrijkste redenen voor jongvolwassenen om bij hun ouders te (blijven wonen). Andere belangrijke factoren die meespelen zijn:

    Thuiswoners zijn vaker jong en student, maar ook van de oudere jongvolwassenen die geen voltijdopleiding en fulltime werken, woont bijna 18 procent (nog) thuis De belangrijkste redenen om thuis te (blijven) wonen zijn om zoveel mogelijk te sparen, te besparen op de woonlasten en de onvindbaarheid van geschikte woningen Ook jongvolwassenen die met hun ouders wonen, hebben last van de wooncrisis
Bekijk het volledige onderzoek en resultaten

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

Volgens het laatste Kwartaalbericht Woningmarkt zijn er hoge prijsstijgingen in het verschiet. De leencapaciteit van potentiële woningkopers neemt toe, terwijl het aanbod van huizen beperkt is én afneemt. Voor starters op de woningmarkt brengt dit grote uitdagingen met zich mee. Bij Rabobank begrijpen we dit als geen ander en nemen we in een persoonlijk gesprek de tijd om te kijken naar jouw mogelijkheden. Zo kun je met meer vertrouwen op zoek naar je eerste huis.

phone

Hulp nodig?