Je bent flexwerker en je hebt je droomhuis gezien? De Arbeidsmarktscan kijkt niet alleen naar jouw arbeidsverleden, maar ook naar jouw arbeidsperspectief. Hiermee kun je jouw kans op een hypotheek vergroten. Lees verder en ontdek of het iets voor jou is.

Wat is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is een tool die berekent wat de huidige en toekomstige kansen van een medewerker zijn op de arbeidsmarkt in hetzelfde vakgebied. Na het invullen van een vragenlijst berekent de tool een arbeidsmarktscore en verdiencapaciteit. De verdiencapaciteit is een inschatting van het inkomen voor de komende vijf jaar. De kans wordt uitgedrukt in een score tussen 0 en 99. Als de score van de Arbeidsmarktscan 70 punten of meer is, dan kun je tegen betaling een gewaarmerkt rapport aanvragen. Dit rapport kun je vervolgens gebruiken voor het aanvragen van een hypotheek.

Voor wie is de Arbeidsmarktscan?

Ben je een flexwerker in loondienst? Dan kun je de Arbeidsmarktscan aanvragen. Daaronder valt seizoenswerk, oproep- of invalwerk en een tijdelijk dienstverband zonder intentieverklaring. Je moet wel minimaal 12 maanden hebben gewerkt in de afgelopen 14 maanden.

Werk je via een uitzendbureau? Dan kun je de Arbeidsmarktscan niet gebruiken. Voor het bepalen van het inkomen kun je dan een Perspectiefverklaring aanvragen of het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar.

Lees meer over hypotheek zonder vast contract

Aanvragen hypotheek met Arbeidsmarktscan

De Arbeidsmarktscan vraag je zelf aan op Arbeidsmarktkansen.nl. Daar vul je een vragenlijst in en moet je je diploma uploaden. Na het uploaden krijg je te zien wat je verdiencapaciteit is en of je boven de 70 punten uitkomt. Zo ja, dan ontvang je na betaling een persoonlijk gewaarmerkt rapport van de Arbeidsmarktscan. Dit rapport deel je met jouw hypotheekadviseur. Op basis van jouw verdiencapaciteit bepalen we of je in aanmerking komt voor een hypotheek. Of op basis van je actuele inkomen als dat lager is. Of we de hypotheek toekennen hangt van meer factoren af, zoals de woningwaarde.

Meer informatie en aanvragen op www.arbeidsmarktkansen.nl

Omdat elke situatie anders is, denken we graag met je mee. Daarom bieden we het Eerste-huis-gesprek aan. Zo weet je binnen 30 minuten wat financieel haalbaar is.

Eerste-huis-gesprek aanvragen