Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over het gebruik van de vingerafdrukscanner op je iPhone of iPad. Wil je nog meer weten? Neem dan gerust contact op met je Rabobank.

Veelgestelde vragen

Wat is Touch ID?

Touch ID is de naam van de vingerafdrukscanner op een Apple iPhone of iPad. Hiermee kun je snel inloggen op je toestel. De sensor zit verwerkt in de zogenaamde homeknop onder het scherm. 

Als je met een vinger de knop licht aanraakt, weet de sensor dat je probeert een vingerafdruk te scannen. De sensor wordt dan actief. Je hoeft dus niet op de knop te drukken, een lichte aanraking is voldoende.

Lees meer over het gebruik van Touch ID op www.apple.com

Wat kan ik met Touch ID in de Rabo App?

Je kunt zelf kiezen of je met Touch ID wilt kunnen inloggen en/of (iDEAL)-betalingen wilt ondertekenen.

Heeft mijn toestel Touch ID?

Je kunt Touch ID voor de Rabo App gebruiken op de volgende toestellen, in combinatie met iOS 9 of hoger:

iPhone 5s of hogeriPad ProiPad Air 2iPad mini 3 of hoger

  Instellen

  Staat Touch ID automatisch aan als mijn toestel hiervoor geschikt is?

  Nee. Je kiest zelf of je het wel of niet gebruikt. Wil je Touch ID gebruiken, ga dan naar Instellingen in de app en zet Touch ID aan.

  Hoe zet ik Touch ID aan op mijn toestel?

  Je kunt Touch ID aanzetten bij Instellingen -> Touch ID en toegangscode-> Voeg je vingerafdruk toe.

  Hoe stel ik Touch ID in op mijn Rabo App?

  Ga in de Rabo App naar Zelf regelen, kies voor Touch ID en toegangscode en kies voor Touch ID instellen. Stel je Touch ID in en bevestig met je toegangscode. Je kunt nu inloggen en betalingen ondertekenen met je vingerafdruk.

  Gebruik

  Kan ik ook nog inloggen met mijn toegangscode?

  Ja. Ook als je Touch ID heeft ingesteld kun je nog kiezen hoe je wilt inloggen; met je vingerafdruk of met de toegangscode. Je kunt Touch ID altijd weer uitzetten. Je logt dan weer gewoon in met je toegangscode.

  Kan ik Touch ID uitschakelen voor de Rabo App?

  Ja, dan kan. Je kunt het uitschakelen via de instellingen van de app.

  Waarom kan ik Touch ID niet gebruiken bij meerdere profielen?

  Touch ID is door Apple verbonden aan het toestel, niet aan jou als persoon. Vanuit veiligheidsredenen kun je daarom Touch ID niet gebruiken voor meerdere profielen. Anders zou het mogelijk zijn dat iemand anders die een profiel op je toestel aanmaakt, met Touch ID je profiel kan openen.

  Kan ik met Touch ID meerdere rekeningen inzien?

  Je kunt met Touch ID alle rekeningen inzien binnen je profiel. Jouw Rabobank profiel is gekoppeld aan je bancaire overeenkomst, alle betaal- en spaarrekeningen binnen deze overeenkomst kun je inzien. Heb je meerdere Rabobank profielen op één toestel, en daarmee meerdere overeenkomsten, dan is Touch ID uit veiligheidsoverwegingen niet aan te zetten.

  Werkt het ook voor medewerkers van bedrijven?

  Alle gebruikers die nu met een toegangscode in kunnen loggen en over een geschikt Apple toestel beschikken kunnen straks zelf de keuze maken om Touch ID te gebruiken. Dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

  Veiligheid

  Wordt mijn vingerafdruk opgeslagen in de Rabo App?

  Nee. Je vingerafdruk wordt opgeslagen op je toestel. Niet in de app. De Rabobank heeft dus geen informatie over je vingerafdruk.

  Hoe kan ik Touch ID veilig gebruiken?

  Op een toestel kunnen meerdere vingerafdrukken geregistreerd zijn. Meerdere gebruikers, zoals gezinsleden, kunnen dit doen. Het toestel van Apple ziet deze afdrukken als van dezelfde persoon. 

  Hierdoor zou iedereen met een geregistreerde vingerafdruk kunnen bankieren met de Rabobank Bankieren App op je toestel. 

  Stel de vingerafdruk alleen in voor die personen die je ook toegang wilt geven tot je telefoon. Wij raden je aan om dit alleen voor jezelf te doen als je Touch ID gebruikt voor de Rabo Bankieren App.

  Staat mijn vingerafdruk veilig opgeslagen op mijn toestel?

  Volgens Apple worden er geen beelden van je vingerafdruk bewaard. Touch ID bewaart alleen maar een wiskundige voorstelling van je vingerafdruk. Niemand kan het beeld van je echte vingerafdruk verkrijgen vanaf deze wiskundige voorstelling, aldus Apple.

  Lees meer over de Touch ID-beveiliging op de website van Apple

  Service en Contact