Betalen met iDEAL

Shop je wel eens online? Met iDEAL betaal je eenvoudig je online aankopen.

    Op je smartphone/tablet met je Rabo App Op je computer met een iDEAL QR-code Betaal online nog sneller en makkelijker met een iDEAL-profiel
Rabobank

iDEAL gaat vernieuwen

De manier waarop je online betaalt, verandert. Hierbij spelen mobiel betalen en gebruiksgemak een belangrijke rol. Om je een betere en snellere online betaalervaring te geven, is iDEAL vernieuwd - met de gebruiksvriendelijkheid die je gewend bent.

Wat er precies nieuw is? Dat lees je hieronder.

iDEAL betaalpagina en QR

De iDEAL-betaalpagina

iDEAL heeft een nieuwe overzichtelijke betaalpagina voor het kiezen van je bank. Deze is online overal hetzelfde. In de webwinkel én bij het betalen van je betaalverzoek via iDEAL.

Webwinkels bepalen zelf wanneer ze overstappen naar deze nieuwe versie van iDEAL. Je zult de iDEAL-betaalpagina dus steeds vaker tegenkomen.

Tip! Check bij de iDEAL-betaalpagina boven in je scherm of je het volgende ziet: https://pay.ideal.nl/ én een slotje. Dit bevestigt dat de pagina van iDEAL is en beveiligd is.

iDEAL Snel bestellen scherm

Jouw iDEAL-profiel

Om de nieuwe functies van iDEAL te gebruiken, maak je eenmalig een iDEAL-profiel aan. Met de hierin bewaarde gegevens, zoals bijvoorbeeld je voorkeursrekening of bezorgadres, kun je nog sneller je bestelling afronden.
    In je iDEAL-profiel kies je een voorkeursrekening en vul je jouw contact- en bezorggegevens in. Hierna kun je makkelijker betalen en sneller bestellen. Het gebruik van een iDEAL-profiel is niet verplicht. Betalen met iDEAL blijft beschikbaar, ook zonder profiel.
Meer informatie over het iDEAL-profiel?
screenshot van iDeal Professional rekening kiezen scherm

Hoe werkt betalen met een iDEAL-profiel?

    Doe je een iDEAL-betaling in een webshop of via een betaalverzoek, dan herkent iDEAL jou op basis van een cookie. Hierdoor is je voorkeursrekening al ingevuld en word je direct doorgeleid naar je bankapp. Doe je een iDEAL-betaling via een laptop of desktop? Dan ontvang je een betaalverzoek op je telefoon via een pushbericht. Die hoef je alleen maar te accepteren om de betaling af te ronden.

Stap voor stap uitleg over iDEAL Snel Bestellen

Veelgestelde vragen over het nieuwe iDEAL

Meer over het nieuwe iDEAL

phone

Hulp nodig?