Wat is een overbruggingslijfrente?

Dit zijn periodieke uitkeringen die starten als je stopt met werken en eindigen in het jaar waarin je met pensioen gaat, 65 jaar wordt of de AOW-leeftijd bereikt. De uitkeringen zijn een inkomensaanvulling om eerder te kunnen stoppen met werken. Je ‘overbrugt’ er de periode mee totdat je pensioen of AOW gaat ontvangen.

Aandachtspunten

De periodieke uitkering uit een overbruggingslijfrente is maximaal € 63.288 per jaar. Heb je na 31 december 2005 niet meer ingelegd op je lijfrenteverzekering of rekening Rabo ToekomstSparen? Dan mag je het hele tegoed gebruiken voor de aankoop van een overbruggingslijfrente. Heb je na 31 december 2005 nog wel ingelegd op je lijfrenteverzekering of rekening Rabo ToekomstSparen? Dan mag je alleen het tegoed per 31 december 2005 gebruiken voor de aankoop van een overbruggingslijfrente. Voor het overige tegoed kun je uitkeringen krijgen uit een tijdelijke oudedagslijfrente of oudedagslijfrente. Je mag je tegoed ook gebruiken voor de aankoop van een tijdelijke oudedagslijfrente of oudedagslijfrente.

Je kunt een overbruggingslijfrente alleen via een direct ingaande lijfrenteverzekering laten uitkeren. Dat kan niet via de Rabobank. Alleen verzekeraars bieden deze producten aan.