Mijn Interpolis goudenhanddrukverzekering komt vrij

Het is bijna zover: je goudenhanddrukverzekering bij Interpolis komt vrij. We hebben belangrijke informatie over je mogelijkheden op een rijtje gezet. Houd er rekening mee dat je na de einddatum van je goudenhanddrukverzekering meestal geen rente of rendement meer ontvangt over je tegoed.

Mogelijkheden

Bekijk hieronder de drie mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

1. Verlengen

Is een extra inkomen nog niet nodig? Dan kun je jouw goudenhanddrukverzekering mogelijk verlengen. Je hoeft hiervoor geen wijzigingskosten te betalen. De periodieke (vaste) kosten blijven wel doorlopen. Let op: als je je goudenhanddrukverzekering bij Interpolis wilt verlengen, kun je dit alleen vóór de einddatum regelen. Wil je er na de einddatum nog voor kiezen om de uitkering uit te stellen? Dat kan via een nieuwe goudenhanddrukverzekering, maar niet meer bij Interpolis. Natuurlijk kun je ook naar een andere partij oversluiten. Dat regel je zelf.

Goed om te weten: je mag verlengen tot maximaal 31 december van het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Vanaf je AOW-leeftijd betaal je meestal minder belasting over de uitkering dan daarvoor.

2. Het tegoed periodiek laten uitkeren

Veel mensen kiezen ervoor om vanaf de einddatum het opgebouwde bedrag te laten uitkeren als aanvulling op het inkomen. Bij Rabobank regel je dit met Rabo GoudenHanddrukUitkering. Hiervoor heb je Rabo Online Bankieren nodig. Je kunt ook laten uitkeren via een andere partij. Dit regel je zelf.

3. Het tegoed in één keer laten uitkeren (afkopen)

Je kunt er ook voor kiezen om het volledige bedrag in je goudenhanddrukverzekering in één keer op te nemen. Je betaalt dan over het hele bedrag meteen en in een keer loonbelasting en hier zijn administratiekosten aan verbonden.

Woon je niet in Nederland?

Je kunt alleen een rekening Rabo GoudenHanddrukUitkering afsluiten als je in Nederland woont. Wanneer je in het buitenland woont, is het afsluiten van deze rekening helaas niet mogelijk.

Periodieke uitkeringen uit je gouden handdruk kun je bij een verzekeraar aankopen. Dit is helaas niet mogelijk bij Interpolis. Je moet hiervoor zelf op zoek gaan naar een verzekeraar die het kapitaal wil overnemen om er periodieke uitkeringen uit te kunnen ontvangen. Houd er rekening mee dat de kapitaaloverdracht vóór de einddatum van je goudenhanddrukverzekering geregeld moet zijn. Het blijft wel mogelijk om je Interpolis goudenhanddrukverzekering te verlengen.

Vrijblijvend gesprek

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn? In een vrijblijvend gesprek vertellen we je hier meer over. Tijdens dit gesprek geven we je geen advies. Meestal lukt dit via een telefonisch- of videogesprek, je hoeft dus niet naar een kantoor te komen. Wel zo handig, toch?

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op via onderstaand afspraakformulier. Vul hierbij de gegevens in van de persoon van wie de verzekering is.

Ik wil een vrijblijvend gesprek over mijn mogelijkheden:

Wist je dat...

...op tijd kiezen belangrijk is? Je kunt tot zes maanden na de einddatum een keuze maken. Of, als dat later is, tot 31 december van het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Als je niet op tijd een keuze maakt, ziet de Belastingdienst dit als afkoop. Het gevolg is dat je dan meteen en in één keer inkomstenbelasting betaalt over het hele bedrag. Heb je nog vragen over onze producten? Het beste kun je even met ons chatten via de knop ‘Stel nu je vraag’ onderaan de pagina. We geven geen advies, maar zitten voor je klaar om je te helpen met je vragen.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer