Afkoop bij Rabo GoudenHanddrukSparen

Je hebt Rabo GoudenHanddrukSparen en je wilt het geld dat op deze rekening staat in één keer opnemen. Dit heet afkoop. Op deze pagina lees je hoe je dit regelt en welke kosten eraan verbonden zijn.

Wat houdt afkoop van Rabo GoudenHanddrukSparen in?

Afkoop betekent dat je het geld dat op je Rabo GoudenHanddrukSparen rekening staat, in één keer opneemt. Dit is mogelijk, maar hier zijn kosten aan verbonden zijn. Denk onder andere aan administratieve kosten. Bovendien betaal je belasting over het afkoopbedrag. Bij afkoop krijg je dus veel minder uitgekeerd dan wat er op dit moment op je rekening Rabo GoudenHanddrukSparen staat.

Afkoopwaarde berekenen

Je betaalt inkomstenbelasting over de afkoopwaarde. De afkoopwaarde stellen we als volgt vast:

Het bedrag op je rekening Rabo GoudenHanddrukSparen. Verminderd met de opnamekosten. Deze kosten betaal je omdat je het tegoed voor de afgesproken einddatum opneemt. De kosten hangen af van de actuele rentestand. (Dit geldt alleen bij vaste rente.) Verminderd met de kosten voor het in orde maken van de afkoop (€ 165, vanaf 1 januari 2021 € 175). Het bedrag wat je overhoudt is de afkoopwaarde.

Wij houden altijd 49,5% aan belasting in over de afkoopwaarde. Eventueel te veel betaalde belasting ontvang je terug via de belastingaangifte.

Hoe vraag ik afkoop van Rabo GoudenHanddrukSparen aan?

Wil je een afkoop aanvragen van Rabo GoudenHanddrukSparen?

  1. Ga naar een Rabobankvestiging bij jou in de buurt of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Je dient je verzoek in voor de afkoop.
  3. Wij nemen je verzoek in behandeling en stellen een afkoopformulier op. Hierin staan onder andere de bijbehorende kosten en de afkoopwaarde.
  4. Binnen enkele dagen ontvang je het afkoopformulier thuis per post.
  5. Stuur deze ondertekend terug.
  6. Zodra wij het formulier ontvangen hebben, verwerken wij de afkoop.
Contact opnemen

Lees ook