Afkoop bij Rabo GoudenHanddrukSparen

Je hebt Rabo GoudenHanddrukSparen en je wilt het geld dat op deze rekening staat in één keer opnemen. Dit heet afkoop. Op deze pagina lees je hoe je dit regelt en welke kosten eraan verbonden zijn.

Wat houdt afkoop van Rabo GoudenHanddrukSparen in?

Afkoop betekent dat je het geld dat op je Rabo GoudenHanddrukSparen rekening staat, in één keer opneemt. Dit is mogelijk, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. Denk onder andere aan administratieve kosten. Bovendien betaal je belasting over het afkoopbedrag. Bij afkoop krijg je dus veel minder uitgekeerd dan wat er op dit moment op je rekening Rabo GoudenHanddrukSparen staat.

Zo wordt de afkoopwaarde berekend

Je betaalt inkomstenbelasting over de afkoopwaarde. De afkoopwaarde stellen we als volgt vast:

    We nemen het bedrag op je rekening Rabo GoudenHanddrukSparen. Dat verminderen we met de opnamekosten. Deze kosten betaal je omdat je het tegoed voor de afgesproken einddatum opneemt. De kosten hangen af van de actuele rentestand (dit geldt alleen bij vaste rente). Dat verminderen we met de kosten voor het in orde maken van de afkoop (€ 175). Het bedrag wat je overhoudt is de afkoopwaarde.

Wij houden altijd 49,5% aan belasting in over de afkoopwaarde. Eventueel te veel betaalde belasting ontvang je terug via de belastingaangifte.

Zo vraag je afkoop van Rabo GoudenHanddrukSparen aan

  1. Vul 1 van de 2 onderstaande formulieren in.
    Het verschil tussen de 2 formulieren is of je wel of geen gebruik maakt van internetbankieren. Als je wel internetbankiert, dan zijn je gegevens al voor groot deel ingevuld.
  2. Je ontvang een afkoopformulier per post op het bij ons bekende postadres, op dit afkoopformulier staan de kosten en de afkoopwaarde.
  3. Stuur dit afkoopformulier ondertekend terug.
  4. Wij verwerken de afkoop.

Let op: je kunt alleen het hele tegoed opnemen.

Wil je zo snel mogelijk afkopen? Dan ontvang je binnen 7 werkdagen per post een afkoopformulier. Wil je afkopen op de einddatum van de rekening? Dan ontvang je ongeveer 2 weken voor de einddatum een afkoopformulier per post.