man aan het werk

Beleggen voor ondernemers

Als ondernemer beschik je over zakelijk en privé vermogen. Dit vermogen kun je op verschillende manieren beleggen. Of je gaat beleggen in je onderneming of als privépersoon hangt af van je persoonlijke situatie en je doel, maar ook van de rechtsvorm van je bedrijf. Wat je situatie ook is, we helpen je graag met een beleggingsvorm die bij jou past. Bekijk hieronder onze beleggingsmogelijkheden.

Lucas Houben

Remco Bloemheuvel

Private Banker

“Als Private Banker kijk ik naar het totaalplaatje van jouw vermogen. Zakelijk en privé. Samen gaan we op zoek naar de best passende beleggingsvorm met als doel jouw vermogen rendabel te maken.”

Illustratie hand met munten

Beleg op de manier die bij jou past

Wij vinden het belangrijk dat de beleggingsvorm die je kiest bij jou en je bedrijf past. Daarom gaan we graag het gesprek met je aan om inzicht te krijgen in jouw financiële situatie, wensen en doelen. Zo kunnen we bepalen welke vorm van beleggen het best bij jouw situatie aansluit én of het bijvoorbeeld slim is om te beleggen in je onderneming of privé. Onze beleggingsspecialisten denken graag met je mee en helpen je persoonlijk verder.

Illustratie beleggen

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen kan voor veel mensen best spannend zijn. Want hoe werkt beleggen eigenlijk? Welke beleggingsvorm moet je bijvoorbeeld kiezen? En hoe zit het met het rendement en risico? Geen zorgen, wij leggen je dit graag uit.

Ontdek hoe beleggen werkt

Beleggingsmogelijkheden voor ondernemers

Er zijn verschillende manieren om als ondernemer te beleggen. Je kunt het laten doen door je beleggingen uit te besteden, samen beleggen met de hulp van een beleggingsspecialist of volledig zelf de touwtjes in handen nemen. Bekijk hieronder de mogelijkheden van Beheerd Beleggen, Beleggen met advies en Zelf Beleggen.

Wist je dat...

..aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Beleggen met advies

Wil je graag zelf de regie over je beleggingsportefeuille houden, maar wel ondersteuning krijgen van een ervaren beleggingsspecialist? Bekijk dan Rabo Advies Beleggen.

Zelf Beleggen

Voer zelf de regie over je beleggingsportefeuille en krijg toegang tot uitgebreide beleggingsinformatie. Bekijk Rabo Zelf Beleggen, waarbij je zelf beleggingsbeslissingen neemt.

Man en vrouw op boot

Individueel Vermogensbeheer

Heb je als ondernemer specifieke wensen voor de invulling van je beleggingsportefeuille? Dan kun je bij ons kiezen voor Individueel Vermogensbeheer, waarbij je maatwerk kunt laten opnemen in je portefeuille. Starten kan vanaf € 1 miljoen.

Lees meer over Individueel Vermogensbeheer

Wij staan voor je klaar

Onze beleggingsspecialisten helpen je graag persoonlijk verder. Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we snel contact op. Of vraag naar de mogelijkheden bij je Private Banker.

Veelgestelde vragen over beleggen als ondernemer

Hoe start je als ondernemer met beleggen?

Beleggen voor ondernemers is niet moeilijk. Samen met je Private Banker kies je een beleggingsvorm die bij jou en je bedrijf past. Vervolgens vraagt jouw Private Banker het gekozen beleggingsproduct aan. Nadat het product is aangevraagd, heb je in de online zakelijke bankieren omgeving toegang tot je beleggingen. Je hebt hier onder andere inzicht in het rendement en kunt gemakkelijk inleggen of aanpassingen doen.

Bel mij voor een afspraak
Ik wil graag beleggen in mijn onderneming. Kan ik dit online aanvragen?

Nee, dit is helaas nog niet mogelijk. Maar geen zorgen, onze Private Bankers helpen je graag persoonlijk verder. Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we snel contact met je op.

Bel mij voor een afspraak
Welke mogelijkheden heb ik om te sparen of te beleggen in de bv of in privé?

Deze keuze hangt volledig af van jouw situatie en wensen. Beide opties hebben fiscale voordelen en gevolgen. We gaan hier dan ook graag met jou over in gesprek. Wil je alvast meer weten? Bekijk dan eens onderstaand artikel.

Lees het artikel: Hoe bouw je als ondernemer vermogen op voor later?
Wat heb ik nodig om in de bv te kunnen beleggen?

Om te kunnen beleggen in de bv heb je een LEI nodig. Een LEI (Legal Entity Identifier) is een uniek nummer waarmee financiële toezichthouders transacties wereldwijd kunnen volgen. Het doel is om de financiële markten transparanter te maken, beleggingsrisico's beter te beheersen en beleggers te beschermen. Wanneer je gaat beleggen in de bv is het volgens de wet verplicht om een LEI te hebben. Je kan deze aanvragen bij de KvK via onderstaande link. Kom je er niet uit? Onze Private Bankers helpen je graag.

Lees meer over LEI op kvk.nl
Ik ga mijn bedrijf verkopen en wil de opbrengst graag beleggen. Hoe regel ik dit?

De overdracht van je bedrijf is vaak een complex proces. Als ondernemer kun je veel vragen hebben rondom je bedrijf en je vermogen. Wij kunnen je helpen. Zo kijken we samen naar jouw ideeën voor de overdracht en geven we inzicht in wat voor gevolgen dit heeft. Ook kijken we naar je wensen en doelen voor na de overdracht. Zo ben je goed voorbereid en zorgen we samen dat je geen kansen mist. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Lees meer over bedrijfsoverdracht
Wordt mijn geld duurzaam belegd?

Dit hangt af van de beleggingsvorm die je kiest. Met Rabo Beheerd Beleggen beleg je standaard op een duurzame manier. Kies je voor Rabo Zelf Beleggen, dan heb je bij ons de keuze uit ruim 70 groene fondsen waarmee je zelf je impact kunt bepalen. Meer weten over duurzaam beleggen bij Rabobank? Bekijk dan eens onderstaande pagina en kom alles te weten over ons Beleid Duurzaam Beleggen.

Lees meer over duurzaam beleggen bij Rabobank
Kun je je inleg verliezen?

Er is een mogelijkheid om (een deel van) je inleg te verliezen. Daarom is het belangrijk dat je verstandig belegt. Beleggen doe je voor de lange termijn. Je kunt je het beste houden aan je financiële plan en niet in spelen op schommelingen in de markt. Lees hieronder meer over de risico's van beleggen.

Risico's van beleggen