Islamitische man belt in zijn woonkamer

Hypotheek of huur betalen

Wanneer je gaat samenwonen, vormt de huur of hypotheek vaak de grootste kostenpost. Deel je deze met je partner, dan kan dit flink schelen in de vaste lasten. Maar hoe pakken jullie dit aan en wat werkt voor jullie financiële situatie?

Islamitisch gezin drinkt thee in de woonkamer

Huur of hypotheek verdelen

Er zijn verschillende manieren om huur of hypotheek te verdelen. Jullie bepalen samen wat voor jullie het beste werkt. Wanneer de hypotheek bijvoorbeeld alleen op jouw naam staat, kun je afspreken dat je partner een vast bedrag naar jou overmaakt. Staat de hypotheek op naam van jullie beiden? Dan is het misschien handiger om allebei in te leggen naar verhouding.

Rekenvoorbeeld: de hypotheek bedraagt € 950 per maand. Jouw inkomen en het inkomen van je partner liggen allebei rond de € 2000 per maand. Ieder betaalt de helft van de hypotheek, dus € 475 per persoon.

Een gezamenlijke rekening

Afhankelijk van de afspraken tussen jou en je partner kies je een methode die bij jullie past. Zorg dat jullie dit samen goed bespreken. Duidelijk inzicht in jullie gezamenlijke financiële situatie kan hier enorm bij helpen. Een gezamenlijke rekening kan helpen om het te besteden budget en de kosten overzichtelijker te maken.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer