Beveiligingsrisico Windows XP vanaf 8 april 2014

Beveiligingsrisico Windows XP vanaf 8 april 2014

Draait uw computer op Windows XP? Let dan goed op. Microsoft is per 8 april 2014 gestopt met het onderhoud van dit besturingssysteem uit 2001. Uw computer ontvangt geen automatische beveiligingsupdates meer. Dat brengt risico's met zich mee voor de bescherming van uw computer en uw persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld bij het internetbankieren.

Wat betekent het dat Windows XP niet meer wordt onderhouden?

Uw computer met Windows XP is na 8 april 2014 niet goed meer beveiligd tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. De risico’s doen zich met name voor als u online gaat. Bijvoorbeeld voor internetbankieren, uw belastingaangifte en online winkelen.

Wat wordt er van mij verwacht?

Wij onderschrijven het advies van het Nationaal Cyber Security Centrum om na 8 april niet meer online te gaan met een computer die draait op Windows XP. Wilt u gebruik blijven maken van internet op uw pc, dan kunt u overstappen op een moderner besturingssysteem.

Voorkom phishing

Internetcriminelen maken vaak gebruik van recente ontwikkelingen. Zo kunnen zij ook deze kans aangrijpen om u te benaderen. De Rabobank vraagt nooit naar uw beveiligingscodes zoals uw pin-, toegangs- of I- en S-code. Geef deze daarom nooit aan anderen. Wij communiceren altijd via www.rabobank.nl of sturen een bericht naar uw beveiligde Berichten Inbox binnen Rabo Internetbankieren. Zo weet u zeker dat het bericht van de Rabobank afkomstig is.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een valse e-mail die op dit moment verstuurd wordt.

Valse e-mail Windows XP

Utrecht, 28-2-2014

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail