stel berekent samen hoe zij makkelijker kunnen sparen

Aan de slag met het opbouwen van een buffer

Ben je bij de workshop 'Slimmer met geld' geweest? Of was je er niet bij, maar wil je wel aan de slag met besparen en het opbouwen van een buffer? Op deze pagina vind je alle informatie om snel aan de slag te gaan.

Een buffer voor onverwachte uitgaven met Judith

Buffer opbouwen

krijg meer rust en vrijheid vang onverwachte uitgaven op ontdek hoe groot jouw buffer moet zijn
Bereken je buffer

Inzicht krijgen

weet waar jouw geld naartoe gaat ontvang een handig huishoudboekje krijg inzicht in jouw geldzaken
Krijg meer inzicht

Geld besparen

bekijk waar jij op kan besparen ontdek slimme bespaartips houd meer geld over
Start met besparen

Tips

Jouw inkomsten verhogen

Er zijn meerdere manieren om je inkomen te vergroten. Zo kun je er voor kiezen (wanneer dit in jouw situatie mogelijk is) om meer te gaan werken. Is dit geen optie voor je?
Kijk eens of je in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen. Zo heb je misschien wel recht op huurtoeslag, zorgtoeslag of andere toeslagen.

Je leest hier meer over op www.berekenuwrecht.nl

Kijk thuis eens om je heen. Zijn er spullen, kleding, schoenen die je niet gebruikt en nog van goede kwaliteit zijn? Marktplaats heeft er vast een plekje voor!
Wil je een persoonlijk advies over waar jij op kan besparen? Vul dan jouw gegevens in, zo krijg je direct inzicht in jouw inkomsten en uitgaven en ontvang je een persoonlijk budgetadvies.

Ga naar het Persoonlijk Budgetadvies

Aan de slag met besparen

We zetten graag een aantal bespaartips op een rij om je verder te helpen met geld overhouden.

Boodschappen doen kan altijd goedkoper

Doe jij wekelijks je boodschappen? En maak je dan ook een boodschappenlijstje, zodat je geen onnodige producten in je boodschappenkar of mandje stopt? Je boodschappen wekelijks doen in plaats van dagelijks kan je veel geld besparen.

Verlaag de kosten voor je mobiel/internet/televisie abonnement

Neem contact op met je telecom, internet en/of televisie provider. Wie weet past een goedkoper abonnement beter bij je of kunnen ze je een mooi aanbod doen. Loopt je mobiele abonnement af en is je toestel nog in een prima staat? Overweeg dan eens Sim-only abonnement. Zo bespaar je al snel een paar tientjes per maand. Dat geld kun je apart zetten voor als je toestel kapot gaat. Dan kun je zelf een nieuwe kopen. Zit je ook niet vast aan een BKR registratie.

Profiteer van welkomstkortingen bij energie maatschappijen

Ben je in het bezit van een eigen woning en loopt je energiecontract bijna af? Neem dan eens de moeite om jouw energieprijzen met die van andere aanbieders te vergelijken. Let hierbij ook goed op de verschillende welkomstkortingen. Geen zin of tijd om hier naar te kijken? Meld je dan aan voor de Collectief Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis. Zij onderhandelen dan namens alle ingeschreven Nederlanders met energieleveranciers voor het beste aanbod.

Sparen voor je buffer

Automatisch sparen instellen

Door automatisch sparen in te stellen wordt er automatisch een bedrag naar je spaarrekening geboekt. Je stelt één keer de datum en het bedrag in en zorgt ervoor dat jij maandelijks geld overboekt naar je spaarrekening. Zo hoef jij er niet meer naar om te kijken.

Spaardoelen

Met spaardoelen zorg je ervoor dat je gericht gaat sparen. Zo kun je naast sparen voor je buffer ook sparen voor bijvoorbeeld je vakantie. Door doelen te maken ga je vaak gerichter aan de slag en behaal je de doelen sneller.

Bespaartips voor gevorderden

Deel je abonnementen met vrienden of familie

Of je nou een abonnement op de Linda hebt of de Donald Duck of Netflix, abonnementen kosten geld en vaak nemen we niet de moeite dit stop te zetten. Toch kun je hier geld op besparen, zonder dat je er afscheid van hoeft te nemen. Vraag bijvoorbeeld een jaar abonnement voor je verjaardag of deel je abonnement met familie of vrienden.

Stel aankopen uit

Koop alleen iets wanneer je het écht nodig hebt. Of het nou nieuwe schoenen zijn of gewoon een prul wat je in de stad tegenkomt. Vraag jezelf af: ‘Heb ik het nu echt nodig?’. Probeer je aankoop uit te stellen. Vaak weet je de volgende dag niet eens meer wat je wilde kopen.

Kortingscodes

Iets leuks gezien? Tem de verleiding om het direct te kopen en kijk eerst of je nog ergens een kortingscode (online) kunt vinden of het product elders in de actie is.