18 jaar. En nu?

Deze verzekeringen heb je nodig

Zorgverzekering afsluiten

Als je 18 jaar wordt, ben je wettelijk volwassen. Dat betekent meer vrijheid en meer verantwoordelijkheid. Je bent namelijk niet meer in alle gevallen (kosteloos) meeverzekerd met je ouders. Vanaf 18 jaar ben je bijvoorbeeld wettelijk verplicht om premie te betalen voor je zorgverzekering. Je kunt via een van je ouders verzekerd blijven of een eigen zorgverzekering afsluiten.

Zorgverzekering als je 18 jaar wordt

Andere verzekeringen

Wil je weten welke verzekeringen je nog meer nodig hebt, dan is je woonsituatie een handig uitgangspunt.

Je blijft thuis wonen

Voor (letsel)schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt (aansprakelijkheid) blijf je verzekerd op de polis van je ouders. Ook je spullen in huis blijven via je ouders verzekerd. Hebben je ouders een Interpolis BuitenDeDeur® verzekering, dan zijn spullen zoals je smartphone en tablet ook onderweg verzekerd. Reis je regelmatig of ga je studeren of stage lopen in het buitenland? Met een Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd.

Doorlopende Reisverzekering voor studenten

Je gaat op kamers

Het is verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Daarmee verzeker je spullen zoals je meubels en laptop onder andere tegen schade door brand, storm en diefstal. Wil je je spullen, zoals je smartphone en tablet, ook buitenshuis verzekeren tegen schade en diefstal, sluit dan de BuitenDeDeur verzekering af. Voor (letsel)schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt (aansprakelijkheid) blijf je verzekerd op de polis van je ouders. Reis je regelmatig of ga je studeren of stage lopen in het buitenland? Met een Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd.

Inboedelverzekering voor studenten

BuitenDeDeur verzekering voor studenten

Doorlopende Reisverzekering voor studenten

Je gaat zelfstandig wonen

Huur of koop je een huis, dan ben je zelf verantwoordelijk voor alle verzekeringen. Voor je huis, auto, aansprakelijkheid en vakanties is er de Interpolis Alles in één Polis®.

Interpolis Alles in één Polis®

De voordelige studentenverzekeringen van Interpolis

Als mbo-, hbo- of wo-student haal je het geld voor een financiële tegenvaller niet zomaar uit je broekzak. Met de voordelige studentenverzekeringen van Interpolis ben je verzekerd bij financiële tegenvallers.

De studentenverzekeringen van Interpolis

Meer over 18 jaar worden

Wil je weten wat je nog meer moet regelen als je 18 jaar wordt, doe dan de 18 jaar check.

Ga naar de 18 jaar check

Contact

Rabobank