18 jaar: deze verzekeringen heb je nodig

Officieel volwassen! Dat betekent meer vrijheid maar ook meer verantwoordelijkheid. Vanaf je 18e ben je niet altijd meer automatisch meeverzekerd met je ouders. Hieronder zie je precies welke verzekeringen je nodig hebt. Je hebt sowieso een zorgverzekering nodig. Via de Rabobank kun je de verzekeringen van Interpolis afsluiten.

Check ook de andere verzekeringen

Reisverzekering: bij sommige verzekeraars moet je die vanaf je 18e zelf afsluitenAansprakelijkheidsverzekering: blijft meestal via je ouders/verzorgers lopen, ook als je op kamers gaat. Hetzelfde geldt voor de ongevallenverzekering.Inboedelverzekering: als je op kamers gaat, sluit je deze meestal zelf af.

Let op: check bij de verzekeraar van je ouders/verzorgers of je naast de zorgverzekering zelf ook andere verzekeringen moet regelen.

Zo zit het bij Interpolis

Ik blijf thuis wonenIk ga op kamers (voltijd studie)
Reisverzekeringvia je ouders/verzorgersvia je ouders of zelf, kan allebei
Aansprakelijkheidsverzekeringvia je ouders/verzorgersvia je ouders/verzorgers
Ongevallenverzekeringvia je ouders/verzorgersvia je ouders/verzorgers
Inboedelverzekeringvia je ouders/verzorgerszelf
BuitenDeDeur verzekeringvia je ouders/verzorgersvia je ouders/verzorgers
Rechtsbijstandverzekeringvia je ouders/verzorgersvia je ouders/verzorgers
Zorgverzekeringvia je ouders of zelf, kan allebeivia je ouders of zelf, kan allebei

Wanneer moet je alle verzekeringen zelf regelen?

Als je op jezelf gaat wonen (huren of kopen) zonder dat je studeert.

Lees meer over op jezelf wonen en je verzekeringen

Belangrijkste verzekeringen voor jongeren

Reisverzekering

Een festivalweekend, stedentrip, zonvakantie of stage in het buitenland: met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ga je verzekerd op pad.

Als je op kamers gaat kun je nog via je ouders verzekerd blijven. Maar een eigen reisverzekering kan voordeliger en handiger zijn. Als student krijg je namelijk korting. En je eigen reisverzekering kun je precies aan laten sluiten op jouw wensen. Bijvoorbeeld met een dekking voor wintersport of een verre reis.

Studenten krijgen 25% korting op de Interpolis Reisverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Hiermee voorkom je hoge kosten als je wettelijk aansprakelijk bent voor (letsel)schade. Bijvoorbeeld als je op de fiets per ongeluk een geparkeerde auto beschadigt. Als je een eigen huis gaat huren of kopen ben je bij Interpolis niet meer meeverzekerd met je ouders/verzorgers. Op kamers nog wel.

Ga je een huis huren of kopen? Dan kun je zelf voor de Aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis kiezen.

Ongevallenverzekering

Het kan zijn dat je via je ouders/verzorgers bent meeverzekerd op de ongevallenverzekering. Hiermee krijg je eenmalig een bedrag als je blijvend invalide raakt door een ongeval.

Ga je een huis huren of kopen? Dan kun je zelf voor de Ongevallenverzekering van Interpolis kiezen.

Inboedelverzekering

Ga je op kamers of op jezelf wonen, dan heb je veel spullen waar iets mee kan gebeuren. Na een inbraak of brand, wil je bijvoorbeeld graag een nieuwe laptop kunnen kopen. Daarvoor is de inboedelverzekering.

Studenten krijgen 20% korting op de Interpolis Inboedelverzekering.

BuitenDeDeur verzekering

Je waardevolle spullen zijn buiten en onderweg verzekerd met de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering. Bijvoorbeeld je telefoon en laptop zijn dan verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. In heel Nederland.

Ga je uit huis? Dan kun je zelf een Interpolis BuitenDeDeur verzekering afsluiten.

Ga je vanwege je studie op kamers en hebben je ouders/verzorgers al een BuitenDeDeur verzekering? Dan blijf je gewoon meeverzekerd.

Scooterverzekering

Heb je een scooter, bromfiets of snorfiets, dan moet je minimaal WA-verzekerd zijn voordat je de weg op mag. Dan ben je verzekerd voor schade met jouw bromfiets aan andere voertuigen, personen en bezittingen.

Ga verzekerd de weg op. Bijvoorbeeld met de Interpolis Scooterverzekering.

Tip: check de gezinssamenstelling

Check of je ouders/verzorgers de juiste gezinssamenstelling op de verzekeringen hebben staan, zodat je meeverzekerd bent. Ze kunnen het zien in Rabo Online Bankieren, de Rabo App of even bellen met de Rabobank. De opties zijn:

1 persoon2 personenmeer dan 2 personen

Dit geldt voor de volgende Interpolis verzekeringen:

Doorlopende reisverzekeringAansprakelijkheidsverzekeringRechtsbijstandverzekeringInboedelverzekeringBuitenDeDeur® verzekeringOngevallenverzekering

 

Al je verzekeringen handig bij elkaar

Op de zorgverzekering na, vallen alle verzekeringen hierboven onder de Interpolis Alles in één Polis®. Je kiest zelf welke verzekering(en) je in je pakket wilt. En je krijgt tot 12% pakketkorting als je verzekeringen afsluit in meerdere rubrieken.

Bekijk de voordelen van de Alles in één Polis

Zorgtoeslag al aangevraagd?

De kans is groot dat je een deel van de premie van je zorgverzekering terug kan krijgen. Hoeveel? Bereken het op de website van de Belastingdienst.

Lees meer op Belastingdienst.nl

Interessant voor jou

Gratis betaalrekening voor studenten Voordelige studentenverzekeringen