Jonge vrouw rekent contactloos af met haar mobiele telefoon

Rabo StudentenPakket

Als student is het leven al duur genoeg, daarom bieden we het Rabo StudentenPakket gratis aan tot je 25e verjaardag. Regel eenvoudig al je bankzaken waar je ook bent. Heb jij al een Rabo JongerenRekening? Dan krijg je het Rabo StudentenPakket automatisch op je 18de verjaardag, hier hoef je niets voor te doen.

Open een Rabo StudentenPakket

Gratis betaalrekening voor studenten 18 tot 25 jaar Diverse contactloos betalen opties, zoals Apple Pay Korting op verzekeringen bij Interpolis Binnen enkele minuten online geopend

De voordelen van het Rabo StudentenPakket

  • Gebruik de Rabo App. Regel al je bankzaken veilig waar en wanneer je maar wilt in de Rabo App. De Rabo App blijft zich vernieuwen.
  • Contactloos betalen. Kies hoe jij wil betalen; met je betaalpas, telefoon of smartwatch. We hebben diverse betaalmogelijkheden voor je.
  • Korting op verzekeringen. Als je een Rabo StudentenPakket hebt, krijg je korting op verschillende verzekeringen van Interpolis.
  • Mogelijkheid tot creditcard. Wil je graag een creditcard? Je hebt de mogelijkheid om naast je Rabo StudentenPakket een RaboCard aan te vragen. Hier zijn kosten aan verbonden.
  • Inzicht in je uitgaven. Blijft er aan het einde van je geld nog een stukje maand over? Bekijk in de Rabo App een handig overzicht waar je geld naar toe gaat.
  • Rabo Alerts. Wil je pushnotificaties ontvangen wanneer je stufi is gestort of als er andere bij- of afschrijvingen zijn? Stel eenvoudig Rabo Alerts in via de Rabo App.
Open Rabo StudentenPakket

Ik ben geen student meer en nu?

Ben je al in het bezit van het Rabo StudentenPakket? Dan blijf je dit betaalpakket gewoon houden tot je 25e verjaardag. Daarna zetten we automatisch het Rabo StudentenPakket om in een volwassen betaalpakket.

Ben je nog geen klant of al ben je al bezig met grote financiële stappen zoals op jezelf wonen, samenwonen of een eerste baan? Verdiep je dan in onze volwassen betaalpakketten. Die sluiten waarschijnlijk beter aan bij jouw situatie. Voor volwassen betaalpakketten worden wel maandelijkse pakketkosten in rekening gebracht.

Bekijk betaalpakketten

Veelgestelde vragen over het Rabo StudentenPakket

Is het Rabo StudentenPakket echt gratis?

Het aanhouden van de betaalrekening is gratis. Ga je naar het buitenland voor een mooie reis of stage? Dan kan het zijn dat je moet betalen voor het gebruik van je betaalrekening in het buitenland, bijvoorbeeld voor het opnemen van geld. Alle kosten zijn onderstaand onder het kopje ‘kosten’ opgenomen.

Is het Rabo StudentenPakket voor alle studies?

Ja, het Rabo StudentenPakket is voor studenten aan een mbo, hbo of universitaire opleidingen.

Zit er ook een spaarrekening bij het Rabo StudentenPakket?

Wanneer je een Rabo StudentenPakket gaat openen, dan krijg je de optie om direct een spaarrekening te openen.

Bekijk hier de diverse spaarrekeningen

Wat is de Rabo Mobiel Identificeren app?

Als nieuwe klant download je de Rabo Mobiel Identificeren App om gemakkelijk binnen 5 minuten een betaalrekening aan te vragen. Je kunt je direct identificeren in de app. Houd je identiteitskaart of paspoort bij de hand. Je hoeft daardoor niet meer langs een lokale bank. Wel zo makkelijk!

Meer over Rabo Mobiel Identificeren App

Kosten en voorwaarden

Rentetarieven

Op het Rabo StudentenPakket geldt een negatieve creditrente voor hogere saldi. Deze rente is variabel en kan op elk moment wijzigen. Wij informeren je als de rente wijzigt.

Hier vind je actuele rentepercentages

Kosten

Aanhouden van de betaalrekening en aanbieden van een betaalpas en een creditcard

Rabo StudentenPakket        Gratis
Opties:
RaboCard creditcard+ € 1,25 per maand
Rabo Wallet+ € 0,00 per maand

Kosten van betalen en contant geld opnemen in binnen- en buitenland

BetaalwijzeIn euro’sIn vreemde valuta
betalen met je betaalpasgeen extra kosten1,2% koersopslag
betalen met je creditcard*geen extra kosten2% koersopslag
opname van contant geld met een betaalpas**€ 0,75***€ 3,50 + 1,2 % koersopslag
opname van contant geld met een creditcard**€ 4,50€ 4,50 + 2% koersopslag

* (Online) dienstverleners of winkeliers vragen soms een toeslag bij creditcardbetalingen.

** Buitenlandse banken kunnen kosten rekenen voor het gebruik van de geldautomaat. U krijgt hierover tijdens de geldopname een bericht.

*** Dit geldt voor automaten in binnen- en buitenland die niet van Geldmaat zijn. Biljetten opnemen bij een Geldmaat of Rabobank automaat blijft kosteloos.

Voorwaarden

Voorwaarden Rabo StudentenPakket

Je studeert aan het mbo, hbo of aan de universiteit of begint binnenkort aan een studie.Je bent jonger dan 25 jaarVoor de RaboCard en Rood Staan voor Studenten moet je minimaal 18 jaar oud zijn.


Heb je een Rabo JongerenRekening?

Als je een Rabo JongerenRekening hebt, wordt deze op je 18e verjaardag automatisch omgezet naar een Rabo StudentenPakket. Daar hoef je zelf niets voor te doen.


Ben je 25 jaar of ouder of klaar met studeren?

Wanneer je 25 wordt of je studie hebt afgerond, heb je geen recht meer op een Rabo StudentenPakket. Wij zetten je pakket dan automatisch om naar de optie die voor jou het voordeligst is. 

  • Heb je geen creditcard? Dan verandert je pakket in een Rabo DirectPakket. 
  • Heb je wel een creditcard? Dan verandert je pakket in een Rabo BasisPakket.

Vergelijk onze betaalpakketten