Aanschafwaarderegeling/Nieuwwaarderegeling Interpolis Autoverzekering

Je auto gestolen of total loss? Met een Beperkt Casco (Wa+) of Volledig Casco (All-risk) autoverzekering van Interpolis kun je profiteren van ruime vergoedingen.

Voordelen aanschafwaarderegeling

    Voor nieuwe én tweedehands auto’s Tot 3 jaar na aanschaf de nieuwwaarde of het hele aankoopbedrag vergoed Ook als je je auto niet hebt gekocht bij een dealer of BOVAG-autobedrijf

Een voorbeeld

Stel: je hebt een mooie auto gekocht voor € 12.000. Na 10 maanden wordt je auto gestolen, of hij raakt total loss na een winterse slippartij of een storm. Doordat je al flink wat kilometers had gereden, is de waarde van je auto vóór de schade gedaald tot € 10.500. Toch krijg je met de Interpolis Autoverzekering de volledige € 12.000 terug. Zo kun je een gelijkwaardige auto kopen. Een fijn idee.

Nog even op een rij

    Bij diefstal of total loss krijg je de nieuwwaarde voor nieuwe auto’s en aanschafwaarde van occasions terug. Bij de autoverzekering die onderdeel is van de Alles in één Polis geldt dit standaard tot 3 jaar na aanschaf. Bij de AutoBewust autoverzekering kun je kiezen: tot 1 jaar of 3 jaar na aanschaf (voor 3 jaar betaal je meer premie). Het maakt niet uit hoe oud de auto is en waar je hem hebt gekocht. Kostte je auto meer dan € 130.000? Dan wordt tot 1 jaar/3 jaar (hangt af van je keuze) de dagwaarde plus 10% vergoed, tot maximaal het aankoopbedrag of de nieuwwaarde. Na 1 jaar/3 jaar (hangt af van je keuze) wordt van alle auto’s de dagwaarde vergoed. De dagwaarde is de waarde van de auto vlak vóór de schade ontstond. Kocht je een volledig nieuwe auto? Dan heb je te maken met de nieuwwaarderegeling. De nieuwwaarde is de prijs van een nieuwe auto van hetzelfde merk, model en type, in dezelfde uitvoering en met dezelfde accessoires als de verzekerde auto. Kocht je jouw auto tweedehands? Dan heb je te maken met de aanschafwaarderegeling. De aanschafwaarde is het bedrag waar je de auto voor hebt gekocht. Bij schade toon je die waarde aan met een originele aankoopnota of een bankafschrift. Kun je de aanschafwaarde niet op die manier aantonen? Dan vergoedt Interpolis maximaal de dagwaarde. Deze regeling geldt bij de Beperkt Casco (Wa+) en de Volledig Casco (All-risk) autoverzekering van Interpolis. Met alleen een WA autoverzekering is diefstal en total loss niet verzekerd.

phone

Hulp nodig?