Je autoverzekering checken

Schade aan je auto is erg vervelend. In dat geval wil je er zeker van zijn dat de kosten worden vergoed. Maar je wilt ook niet te veel betalen voor je autoverzekering. Controleer daarom elk jaar of je autoverzekering nog aansluit bij jouw situatie.

Bekijk of wijzig je autoverzekering

Tips om je autoverzekering up-to-date te houden

Je auto is ouder dan 10 jaar

Misschien weegt de waarde van een oudere auto niet op tegen de premie van de dekking WA + Volledig Casco (all-risk). Auto's die ouder zijn dan tien jaar, zijn dan ook vaak WA of soms WA + Beperkt Casco verzekerd.

Bekijk wat is verzekerd bij welke dekking

Je auto wordt vaak gebruikt door gezinsleden

Degene die het meest in de verzekerde auto rijdt, noemen we de regelmatige bestuurder. Meestal is dit de verzekeringnemer, wiens naam op de polis staat, maar soms bijvoorbeeld de partner of een inwonend kind. Voor de verzekeraar is het belangrijk om te weten wie de regelmatige bestuurder is. Is dit iemand anders dan op de polis staat, dan kan dit problemen opleveren bij een schademelding.

Check daarom of dit nog steeds klopt.

Je gaat met je auto naar het buitenland

Elk jaar krijg gemiddeld een kwart van de Nederlanders te maken met autopech. Als dat jou overkomt, is het fijn als je direct hulp krijgt en je auto ter plekke wordt gerepareerd. Met de aanvullende dekking Interpolis Voertuighulp kun je rekenen op pechhulp onderweg.

Wil je alleen pechhulp op vakantie? Kies dan voor de aanvullende dekking Voertuighulp op Reis bij je doorlopende reisverzekering.

Tip: kies je voor voertuighulp in binnenland, buitenland of op reis? Dan zijn abonnementen of lidmaatschappen voor pechhulp in het buitenland bij andere partijen vaak niet meer nodig. Controleer of je niet oververzekerd bent en voorkom dubbele kosten.

Lees meer over pechhulp in binnen-/buitenland en op reis

Je hebt een tweede auto in het gezin

Heeft je partner ook een auto met een eigen polis? Verzeker beide auto's op één Alles in één Polis en maak gebruik van de tweedegezinsautoregeling van Interpolis. Is je bonus-maluskorting hoger dan die van je partner, dan krijgt je partner dezelfde korting. En andersom: heeft je partner een hogere bonus-maluskorting, dan neem jij deze korting over. Jullie krijgen dus allebei dezelfde korting (tot een maximum van bonus-malustrede 14).

Deze regeling geldt niet voor je kind(eren) en niet als jij of jouw partner een negatief aantal schadevrije jaren heeft.

Meer over bonus-maluskorting

Aanvullende verzekering nodig

Soms is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als je geen premieverhoging wilt na schade, regelmatig anderen meeneemt of laat rijden in je auto of graag verzekerd bent voor juridische hulp bij een probleem in het verkeer.

Je wilt na schade geen premieverhoging

Als je schade hebt, verlies je vaak een deel van je opgebouwde no-claimkorting en kan jouw premie fors oplopen. Met de Interpolis No-Claim Garantie® kun je één schade per jaar claimen en houd je gewoon jouw korting. Ongeacht de hoogte van de schade-uitkering.

Als je je autoverzekering opzegt, krijgt je nieuwe verzekeraar - ook als je de No-Claim Garantie had - het aantal werkelijke schadevrije jaren te zien. Een schade heeft dus wel invloed op jouw schadevrije jaren.

Je neemt regelmatig anderen mee in je auto

Neem jij regelmatig anderen mee in je auto? (Denk aan collega's, vriendjes van je kinderen of je eigen vrienden.) Of leen je de auto regelmatig uit? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor de aanvulling Schadeverzekering Inzittenden (SVI).

Daarmee verzeker je de geleden schade door een ongeval voor bestuurder en passagiers tot € 1.000.000. Je krijgt bijvoorbeeld smartengeld, een vergoeding voor medische en/of zorgkosten en voor schade aan kleding en/of bagage. Ongeacht de vraag wie er schuld heeft (tenzij er sprake is van opzet).

Verzekerd voor juridische hulp bij verkeersconflicten

Voor juridische hulp bij verkeersconflicten sluit je de Interpolis Rechtsbijstandverzekering met de dekking Verkeer af. Daarmee bent u verzekerd voor juridische hulp bij een ongeval of een ander juridisch probleem in het verkeer.

Heb je een autoverzekering met WA-dekking? Dan is schade aan anderen verzekerd. Als iemand anders schade toebrengt aan jouw auto, krijg je met de Rechtsbijstandverzekering Verkeer juridische hulp bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Ook krijg je juridische hulp bij conflicten tijdens de aankoop, verkoop of het onderhoud van je auto.

Bovendien ben je met de Rechtsbijstandverzekering Verkeer niet alleen verzekerd als automobilist, maar ook als voetganger, fietser en passagier van een trein, bus of vliegtuig.

Meer over de Rechtsbijstandverzekering van Interpolis