Meldcode auto opzoeken

De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. Je vindt de meldcode op je kentekenbewijs. En ook op het tenaamstellingsverslag, die krijg je bij het overschrijven van het voertuig op jouw naam. Tenslotte staat de meldcode op de chassis sticker onder de motorkap of in een van de portieren. Je kunt de meldcode ook opvragen bij de verkoper. Heb je al een autoverzekering? Dan staat de meldcode van je auto ook op je polis.

Meldcode op kentekencard of -bewijs

Meldcode op kentekencard

Meldcode op kentekencard of -bewijs

Meldcode op kentekenbewijs

Waarom heb ik de meldcode nodig?

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan heb je daarvoor altijd de meldcode van de auto nodig. De verzekeraar heeft deze code - en ook het kenteken - nodig om de autoverzekering door te geven aan de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Zo kan de RDW controleren of jouw auto verzekerd is. Dit is immers verplicht.

Wat als ik nog geen meldcode heb?

Misschien heb je nog geen meldcode, maar wil je weten hoeveel premie je ongeveer betaalt met een bepaalde auto. Op Rabobank kun je gewoon online je premie berekenen. Ook zonder meldcode. Pas op het moment dat je echt een autoverzekering gaat afsluiten, heb je de juiste meldcode nodig.

Staat je auto nog bij de garage? Bel dan de dealer en vraag naar de meldcode. Zodra je de meldcode hebt, kun je jouw auto verzekeren.

Ben jij al klaar voor je volgende autorit?

Je hebt keuze uit twee autoverzekeringen. Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je autoverzekering afsluiten.

phone

Hulp nodig?