Veelgestelde vragen inboedelverzekering

Heb je vragen over wat er verzekerd is met een inboedelverzekering? Ontdek wat er gedekt of verzekerd is met een inboedelverzekering van Interpolis. Vind hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen over de Interpolis Inboedelverzekering.

Wat is verzekerd met de inboedelverzekering?

Wat is het verschil tussen Inboedel Uitgebreid en Inboedel All-Risk?

Met Inboedel All-Risk ben je all-risk verzekerd. Dit betekent dat de verzekering ook schade dekt die jij, je partner of je kinderen verzoorzaken. Inboedel Uitgebreid heeft een voordeligere premie, maar dekt deze schade niet.

Ik heb mijn telefoon/tablet thuis kapot laten vallen. Ben ik hiervoor verzekerd?

Je bent hiervoor alleen verzekerd als je Inboedel All-Risk hebt. Hiervoor geldt wel een eigen risico van € 100. Inboedel Uitgebreid dekt schade door een plotselinge gebeurtenis (bijvoorbeeld het laten vallen van je tablet of telefoon) niet.

Ik heb schade aan mijn inboedel. Wat krijg ik uitgekeerd?

Interpolis bepaalt de hoogte van het schadebedrag op basis van de nieuwwaarde van de beschadigde inboedel. Dit is het bedrag dat je moet betalen om je spullen opnieuw aan te schaffen. Is de dagwaarde van je spullen minder dan 40% van de nieuwwaarde? Dan keert Interpolis uit op basis van dagwaarde. Dat is het bedrag dat je spullen vandaag waard zijn. Voor bepaalde spullen (bijvoorbeeld bromfietsen en geleende spullen) krijg je alleen de dagwaarde. Lees hier meer over de nieuwwaarde en hoe de dagwaarde wordt bepaald.

Ik heb mijn telefoon/tablet op straat kapot laten vallen. Ben ik hiervoor verzekerd?

Nee, je spullen zijn buitenshuis niet verzekerd met een Inboedelverzekering. Wil je graag je laptop of smartphone verzekeren? Sluit dan een BuitenDeDeur verzekering af.

Ik heb thuis koffie over mijn laptop gestoten. Die is nu stuk. Ben ik verzekerd?

Hiervoor ben je verzekerd als je Inboedel All-Risk hebt. Inboedel Uitgebreid dekt schade door een plotselinge gebeurtenis (bijvoorbeeld het omstoten van een kop koffie over je laptop) niet.

Ik heb schade aan mijn kleding en schoenen, terwijl ik ze droeg. Ben ik hiervoor verzekerd?

Schade aan kleding en schoenen, terwijl je ze droeg, door brand, schroeien en ontploffing is verzekerd. Alle andere schade is niet verzekerd.

Ik heb bliksemschade aan mijn apparatuur. Ben ik hiervoor verzekerd?

Ja, hiervoor ben je verzekerd.

Er zijn spullen uit mijn auto gestolen. Ben ik hiervoor verzekerd?

Nee, hiervoor kan je een BuitenDeDeur verzekering afsluiten. Heb je de dekking WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco voor je auto? Dan zijn je spullen tot € 250 per gebeurtenis verzekerd. Je leest meer hierover in de voorwaarden van de Autoverzekering.

Ik heb mijn telefoon in een ander huis kapot laten vallen. Ben ik hiervoor verzekerd? De meubels in mijn tuin zijn gestolen/beschadigd door vandalen. Ben ik verzekerd?

Ja, hiervoor ben je verzekerd.

Er is geld gestolen uit mijn woning. Ben ik hiervoor verzekerd?

Ja, tot een bedrag van € 1.250.

Ik ben buiten beroofd van mijn portemonnee. Ben ik hiervoor verzekerd? Is mijn huisdier verzekerd onder mijn inboedelverzekering?

Ja. Je huisdier is verzekerd bij diefstal en bij verwondingen door brand.

"Ik hoef alleen maar akkoord te geven en Interpolis zorgt dat het geregeld wordt. Geen geld, gedoe, bonnetjes of andere rompslomp waar ik geen zin in en verstand van heb."

- LC Rodenstein (Almelo)

Meer weten over de inboedelverzekering van Interpolis?

Wil je meer weten over de inboedelverzekering van Interpolis? Bekijk de dekking, voorwaarden en sluit eenvoudig af via de Rabobank.

Bekijk en sluit af

Lees meer over de dekking van de inboedelverzekering

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Direct schade melden op Interpolis.nl