Kortlopende reisverzekering

Wat voor type reiziger ben jij en hoe vaak pak jij je koffers? Een kortlopende reisverzekering afsluiten is handig als je één keer per jaar op vakantie gaat.

betaal alleen voor de dagen waarop je op vakantie bentverzeker alleen wat ertoe doet met aanvullende dekkingentot vlak voor vertrek online af te sluiten

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Log in en bereken premie Bekijk wat je verzekert

Negatief reisadvies: wat dekt Interpolis wel en niet?

Ben ik verzekerd als ik naar een gebied ga dat kleurcode oranje of rood heeft?

Maak je een niet-noodzakelijke reis naar een gebied dat de kleurcode oranje heeft?
Dan ben je niet verzekerd als je corona-gerelateerde schade oploopt of daarvoor kosten moet maken, zoals extra reis- en verblijfkosten of medische kosten omdat je vanwege corona wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dit betekent dat schade die je hebt of kosten die het gevolg zijn van corona-gerelateerde gebeurtenissen voor jezelf zijn.

Je bent wel verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan corona. Zoals medische kosten als gevolg van bijvoorbeeld een beenbreuk, bagage die wordt gestolen of pech met je auto. Je moet daarvoor wel de juiste dekking(en) gesloten hebben. Op je verzekeringsbewijs zie je hoe je verzekerd bent.

Maak je een noodzakelijke reis naar een gebied dat de kleurcode oranje heeft?
Je bent dan wel verzekerd. Ook als het om corona-gerelateerde schade gaat. Er is sprake van een noodzakelijke reis als je bijvoorbeeld:

  • een familielid of goede vriend(in) bezoekt die onverwacht ernstig ziek of gewond is en waarvan de kans bestaat dat hij of zij binnenkort overlijdt
  • naar een begrafenis of crematie van een familielid of goede vriend(in) gaat
  • tijdelijk in het buitenland gaat studeren in het kader van een voltijdstudie terwijl er nog geen kleurcode oranje gold op het moment van inschrijven.

Maak je een reis naar een gebied dat dat de kleurcode rood heeft?
Dan ben je niet verzekerd. Ook niet voor schade die niet gerelateerd is aan corona.

Reisverzekering vergelijken

Twijfel je of je voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering moet kiezen? Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd, of je nu een lange reis maakt of meerdere weekendjes weggaat. Een kortlopende reisverzekering is handig als je een keer per jaar een weekendje weggaat of naar een festival gaat.

Wat is wel en niet verzekerd?

Stel: je gaat één keer per jaar een weekend weg of één keer per jaar op een korte vakantie. Dan is een kortlopende of een eenmalige reisverzekering ideaal voor jou. Het grote verschil met een doorlopende reisverzekering is dat bij meerdere tripjes per jaar de doorlopende reisverzekering voordeliger is. Daarnaast kun je met een kortlopende reisverzekering al je reisgenoten (dus ook je vrienden) meeverzekeren. Ga je op wintersport? Dan kun je je extra verzekeren met de aanvullende dekking ‘sportrisico’. Wil je de kortlopende reisverzekering vergelijken met de doorlopende reisverzekering? Bekijk hier wat je verzekert met een doorlopende reisverzekering.

Bekijk wat er verzekerd is met de kortlopende reisverzekering

Met de kortlopende reisverzekering verzeker je je voor:

24 uur per dag hulpverlening bij schade of een ongeval in het buitenlandonverwachte kosten als er iets gebeurt tijdens je reisschade aan je bagage of verlies/diefstal van je bagageschade aan je vakantieverblijfvervangend vervoer bij pech of een ongevaleen uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongevaleen tandartsbehandeling die noodzakelijk is en niet uitgesteld kan wordentelecommunicatiekosten vanwege schade, bijvoorbeeld als je vanuit het buitenland de alarmcentrale beltcalamiteiten door een natuurramp of terrorisme

Precies weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Kortlopende Reisverzekering? Ga voor een compleet overzicht naar de voorwaarden.

Bekijk wat er niet verzekerd is met de kortlopende reisverzekering

Soms heb je wel schade, maar ben je niet verzekerd. Het is fijn als je dat vooraf weet. Je bent niet verzekerd bij:

de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’ vergoedt niet het eigen risico dat aan de zorgverzekeraar betaald moet worden.een reis naar een gebied dat door de overheid wordt afgeradenschade die met opzet of onder invloed van alcohol en/of drugs is veroorzaakt

Precies weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Kortlopende Reisverzekering? Ga voor een compleet overzicht naar de voorwaarden.

Medische kosten in het buitenland verzekeren? Bekijk de extra dekkingen

Met de basisvariant van de kortlopende reisverzekering zijn medische kosten in het buitenland niet verzekerd. Als je je kortlopende reisverzekering completer wilt maken, kies je voor een aanvullende dekking. Verzeker bijvoorbeeld ook je:

automobilistenhulp binnen Europa (Automobilistenhulpverzekering)zakenreizen en vrijwilligerswerk (alleen telefonisch af te sluiten)sporten met meer risico, zoals winter- en onderwatersportmedische kosten in het buitenland (Geneeskundige kosten)contant geld
Lees hier de voorwaarden en de kosten

De kosten van een kortlopende reisverzekering bestaan uit 3 onderdelen:

de premie van Interpolisde assurantiebelasting (21% wettelijk bepaald)poliskosten € 3,60 (eenmalig)

Maak je meerdere tripjes per jaar? Misschien is de doorlopende reisverzekering dan wel interessanter en voordeliger voor jou.

Kosten per persoon per dag:
Bestemming 

Europa € 1,05 Wereld € 1,95

Natuurlijk kun je de basisvariant van de kortlopende reisverzekering nog uitbreiden zodat je verzekerd bent voor medische kosten of tijdens wintersport.

Dit zijn dan de extra kosten (of toeslagen):

Medische kosten € 0,15 Sporten met meer risico zoals winter- en onderwatersport zonder medisch kosten € 0,50Sporten met meer risico zoals winter- en onderwatersport met medisch kosten € 0,90Werk en vrijwilligerswerk in Europa € 0,45Werk en vrijwilligerswerk in de rest van de wereld € 0,70Geld en cheques € 0,45 Automobilistenhulp € 10,60 p.p.

Bekijk alle dekkingen

Vrienden op citytrip met de kortlopende reisverzekering

Afsluiten doe je zo

Een kortlopende reisverzekering afsluiten, hoe werkt dat?

Stap 1

Log in of gebruik de Rabo App en regel het in de app

Stap 2

Stel je ideale reisverzekering samen en bereken je premie

Stap 3

Ontvang je verzekeringsbewijs in je Berichten

Stap 4

Je bent direct verzekerd. Geniet van je vakantie!

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Veelgestelde vragen

Welke landen vallen onder Europadekking?

Bij de Doorlopende en Kortlopende Reisverzekering kun je kiezen voor Europa- of Werelddekking. Reis je weleens buiten Europa, kies dan voor Werelddekking. Check voor vertrek onder welke dekking jouw vakantieland valt. Met Europadekking ben je verzekerd in:

Nederland als je een reis en/of overnachting heeft geboektalle Europese landen, inclusief dagtrips zonder overnachtingeen aantal landen aan de Middellandse Zee, zoals Marokko, Israël en Tunesië

Lees meer over Europa- of Werelddekking

Is mijn gezin ook verzekerd op reis?

Je kunt je partner en kinderen meeverzekeren op één reisverzekering. Je hebt dus geen aparte reisverzekering voor kinderen nodig. Zo ga je goed voorbereid op reis met het hele gezin.

Is een dagje of weekend weg in Nederland verzekerd?

Binnen Nederland ben je verzekerd als je een reis hebt geboekt met minimaal één overnachting. Zorg er wel voor dat je een origineel boekingsbewijs of een nota van je verblijf hebt. Je bent dus niet verzekerd als je bijvoorbeeld een nachtje gaat logeren bij een kennis.

Ga je alleen een dagje weg en wil je je bezittingen (zoals je smartphone, fotocamera en videocamera) verzekeren? Bekijk dan eens de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je direct online je kortlopende reisverzekering afsluiten.

Log in en bereken premie