Gezin staat met reisverzekeringspapieren naast hun auto

Reisverzekering in Nederland: wel of niet nodig?

Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om hun vakantie te vieren in Nederland. Dat is niet zo gek, want Nederland kent tal van mooie plekken, je bent binnen no-time op je bestemming en je hebt meer zekerheid dat je vakantie doorgaat. Maar ook tijdens je vakantie in Nederland wil je niet voor financiële tegenvallers komen te staan. Daarom kan een reisverzekering goed van pas komen.

Reisverzekering nodig voor je vakantie in Nederland

Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht. Dus ook niet als je vakantie viert in Nederland. Maar een reisverzekering kan wel nuttig zijn. Ook tijdens je vakantie in Nederland kunnen er namelijk dingen misgaan. Stel dat je telefoon of andere bagage wordt gestolen of dat je jouw trip onverwachts moet annuleren. Voor dit soort risico’s kun je een reisverzekering afsluiten.

Welke dekkingen zijn nuttig in Nederland?

Met de basisdekking op de Interpolis Reisverzekering ben je verzekerd voor 24/7 hulpverlening bij schade of een ongeval op je vakantie. De aanvullende dekkingen kun je zelf samenstellen. Sommige dekkingen, zoals de werelddekking en geneeskundige kosten dekking, heb je voor een vakantie in Nederland niet nodig. De volgende dekkingen op de doorlopende reisverzekering kunnen wél nuttig zijn.

Jongen ligt in een tent met waardevolle spullen

Schade of verlies van je bagage

Ook tijdens je vakantie in Nederland zijn je spullen niet altijd veilig. Misschien verlies je bepaalde bezittingen of raken deze beschadigd. Dit is extra vervelend als het iets van waarde is, zoals een laptop, camera of (elektrische) fiets. Kies je voor een Interpolis Doorlopende Reisverzekering met bagagedekking, dan zijn veel bezittingen die je meeneemt op vakantie verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Voor schade aan of diefstal van je mobiele telefoon, laptop en tablet geldt een eigen risico van € 50.

Het annuleren van je vakantie, concert of theatervoorstelling

Je kijkt vaak lang uit naar je vakantie. Niets is dan ook zo vervelend als het moeten afbreken of annuleren van je reis door een onverwachte gebeurtenis. Daarnaast kun je ook nog eens achterblijven met hoge kosten. Zeker nu vakantiehuisjes in Nederland steeds duurder worden. Met de aanvullende annuleringsdekking op de Interpolis Doorlopende Reisverzekering voorkom je dat je de annuleringskosten zelf moet betalen.

Heb je tickets voor een concert of theatervoorstelling en moet je deze plotseling annuleren? Ook deze kosten worden vergoed door de doorlopende annuleringsverzekering van Interpolis. In Nederland is dit alleen gedekt wanneer je een overnachting hebt bijgeboekt.

Caravan met pech onderweg

Hulp bij pech onderweg

Je vakantie begint pas echt zodra je aankomt op je bestemming. Je zit dan ook niet te wachten op pech onderweg. Met de aanvullende dekking 'Pechhulp en vervangend vervoer' ben je verzekerd voor de kosten van reparatie ter plaatse, vervangend vervoer en transport. Zo kun je je weg snel weer vervolgen.

Doorlopende reisverzekering in Nederland

Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je het hele jaar door verzekerd op vakantie gaat. Ook tijdens weekendjes weg en dagtrips over de grens. Zo voorkom je dat je (onbewust) onverzekerd van huis vertrekt. Je aanvullende dekkingen kun je op ieder moment aan- of uitzetten. Zo sluit je reisverzekering altijd aan op je geplande vakantie.

Koffer

Nu een jaar lang 10% korting op de doorlopende reisverzekering

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tijdens vakanties en weekendjes weg. Sluit je nu een doorlopende reisverzekering af, dan ontvang je een jaar lang 10% korting op je premie. Deze actie loopt tot en met 30 september 2024. Meer weten? Bekijk de actievoorwaarden.

phone

Hulp nodig?