Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten

Je morst koffie over de laptop van iemand anders tijdens een college. Of in de haast om de trein te halen valt je fiets per ongeluk tegen een auto. Als je aansprakelijk wordt gesteld voor de schade kunnen de kosten hoog oplopen. De aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat jij deze kosten niet hoeft te dragen. Voor een paar euro per maand ben jij als student verzekerd!

wereldwijde dekking, dus ook op vakantie€ 0 eigen risico; bij schade hoef je niets zelf te betalen
eenvoudig aanvragen en wijzigen via de Rabo App
Bereken je premie Bekijk wat je verzekert

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting.

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Hebben je ouders een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer je ouders een Aansprakelijkheidsverzekering hebben bij Interpolis ben je via hen verzekerd zolang je voltijd studeert. Het maakt geen verschil of je thuis woont of op kamers woont. Zodra je stopt met je studie moet je zelf deze verzekering afsluiten.

WA-verzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Let op! De Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is iets anders dan de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering). De WA-verzekering is verplicht voor iedereen die een motorrijtuig bezit.

Op pad met een aansprakelijkheidsverzekering

Wat is wel en niet verzekerd?

Je bent verzekerd als je per ongeluk schade veroorzaakt aan andere mensen (letselschade) of aan hun spullen (materiële schade). Wanneer je wettelijk aansprakelijk wordt gesteld kun je voor hoge kosten komen te staan die je als student niet eenvoudig kunt betalen. Niet verzekerd zijn bijvoorbeeld kosten die ontstaan als je expres schade veroorzaakt.

Bekijk wat er verzekerd is met de aansprakelijkheidsverzekering

Hieronder vind je de belangrijkste dekkingen. Ga voor een compleet overzicht naar ‘Verzekerd’ en ‘Niet verzekerd’ in de voorwaarden.

Letselschade en materiële schade die je toebrengt aan anderen.Kosten van procedures, zoals rechtszaken, die door Interpolis zijn goedgekeurd.Schade veroorzaakt door je huis (bijvoorbeeld door vallende dakpannen).Schade ontstaan tijdens het verrichten van een vriendendienst (zoals hulp bij een verhuizing).Schade veroorzaakt door je huisdier en logés.
Bekijk wat er niet verzekerd is met de aansprakelijkheidsverzekering

Hieronder vind je de belangrijkste uitsluitingen. Ga voor een compleet overzicht naar ‘Verzekerd’ en ‘Niet verzekerd’ in de voorwaarden.

Schade tijdens het uitoefenen van een beroep (ook als je een eigen bedrijf hebt).Schade aan gehuurde zaken.Schade die opzettelijk is veroorzaakt.Schade of letsel binnen het gezin.
Lees hier de voorwaarden

“Ik heb gelukkig nog maar weinig gebruik hoeven te maken van mijn verzekeringen. De keren dat het nodig was, werd het perfect afgehandeld."

- GH Rutgers (Dinxperlo)

Veelgestelde vragen

Wat houdt een aansprakelijkheidsverzekering in?

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die jij, je partner of je kind per ongeluk toebrengt aan anderen. Bijvoorbeeld: aan huizen, auto’s, spullen en dieren van een ander.

Ook letselschade aan anderen is verzekerd. Bijvoorbeeld: schade door verwonding of overlijden.

Ik heb een schade veroorzaakt. Heb ik een eigen risico?

Nee, bij een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering heb je geen eigen risico.

Is schade veroorzaakt met een auto verzekerd?

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.

Goed verzekerd zijn voor aansprakelijkheid?

Bereken dan nu je premie. Je sluit daarna meteen online je aansprakelijkheidsverzekering af.

Bereken je premie